Buğday ve kanolada rekor verim

Muratlı'da 2013-2014 hasat sezonunda verimler tahminlerin üzerinde çıktı. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, "Son yıllarda gerek tahılda, gerekse yağlık kanola ürününde bu kadar mükemmel b

GÜNDEM 17.07.2014 15:16:00 0
Buğday ve kanolada rekor verim

“BÖYLE ÜRÜN GÖRÜLMEMİŞTİ”

2013-2014 ekim sezonunda ilçede 165 bin dekar buğday ve arpa, 30 bin dekar kanola ekildiğini açıklayan Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, "Buğday ve arpa ürünlerinin hasadı 16 Temmuz itibariyle bitti. Yağlık kanola ürününün hasadı ise büyük oranda bitmiş olup hasat devam etmektedir. Geçmiş yıllara bakıldığında bu yıl gerek tahıl ürünlerinde, gerekse yağlık kanola ürününde verimler tahminlerin çok üzerinde çıktı. Özellikle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının yağışlı geçmesi buğday ve arpada mantarı hastalıkların artmasına ve bazı bölgelerde yatmalara neden olması üreticilerimizde tedirginliğe yol açmıştı. Ancak hasatta bu tedirginliğin yersiz olduğu açıkça görüldü. Son yıllarda gerek tahılda, gerekse yağlık kanola ürününde bu kadar mükemmel bir ürün artışı görülmemişti" ifadelerini kaydetti. 

“600-650 KİLOGRAMDIR”

Muratlı’da buğday, arpa ve kanola ürününün rekoltesinde son yılların rekorunun kırıldığını söyleyen Kaymakam Hersanlıoğlu, "Buğday ve arpada 500-900 kilogram aralığında ürün alındı, ortalama dekara verim 600-650 kilogramdır. Yağlık kanola ürününde ise 350-500 kilogram aralığında ürün alınıp ortalama dekara verim 400 kilogramdır. Söz konusu verimler göz önüne alındığında ilçemizde tahılda ve yağlık kanolada yüzde 20-25 oranında ürün artışı olacağı, bunun sonucunda ise toplamda buğday ve arpada 100 bin tonun üzerinde, kanolada ise 12 bin tonun üzerinde ürün elde edileceği görüldü" ifadelerini kullandı. Öte yandan, hasat edilen buğday ve arpa ürünlerinde süne emgisine rastlanılmadığı açıklandı. 

 

Haber Merkezi