Başkan toplu sözleşmeye çizmelerle katıldı

Edirne Belediyesi ile TÜM-BEL-SEN ile arasında, toplu sözleşme imzalandı. Sağanak yağışın verdiği zararı ayağına giydiği çizmelerle yerinde inceleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplu sözleÅ

GÜNDEM 17.07.2014 14:31:00 0
Başkan toplu sözleşmeye çizmelerle katıldı

“BUNU BAŞARAMADIK”

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplu sözleşme töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisin de geçmiş dönemde sendikal çalışmalarda bulunduğunu ifade ederek, "TÜM-BEL-SEN ile uzun süren görüşmelerimiz neticesinde karara varılarak anlaşma sağlandı. Belediye’nin durumunu herkes biliyor. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Gönül isterdi ki bu toplu sözleşmeyi en üst limitten imzalayalım. Ancak bunu başaramadık" dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

Edirne Belediyesi olarak, günü geldiğinde en üst limitten toplu sözleşme imzasını atacaklarını dile getiren Başkan Gürkan, "Biz bunu başarabilecek bilgiye, birikime, donanıma, azme ve inança sahibiz. Biz Belediye olarak Edirne halkı adına görev yapıyoruz. Öncelikli görevimiz Edirne halkının hem işlerini kolaylaştırmak, hem daha konforlu bir şehir sunmak ve halkımızın bizimle olan ilişkilerinde tüm problemlerini öncelikli ve ivedi olarak çözmektir. Bu anlamda çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Toplu sözleşmemizin hem değerli çalışma arkadaşlarıma, hem belediyemize hem de Edirne’ye ve tabi ki sendikamız TÜM-BEL-SEN’e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise yaptığı konuşmada ,"Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın, Büyük Millet Meclisi’nden gelerek Edirne Belediye Başkanlığını tercih ederek kendi bölgesine, kendi iline, hizmet düşüncesi ile gelmesi gerçekten takdire şayan bir davranıştır. Sendikayı, demokrasiyi, insan haklarını, emeği bilen bir belediye başkanı ile beraber çalışmak onur vericidir, gurur vericidir. Ben gittiğim her yerde Gürkan’ı örnek belediye başkanı olarak anlatacağım. Biz çalışanlar olarak şunu yapmayacağız. Biz belediye başkanımızla bu toplu sözleşmeyi imzaladık daha sonrası bizi ilgilendirmez demeyeceğiz. Eğer belediye başkanımız emek adına, çalışanlar adına, bir adım atmışsa önümüzdeki dönemde hizmet ve çalışma noktasında sahipleneceğiz. Sonuna kadar arkasında durarak destekleyeceğiz. Ben inanıyorum ki Bulgaristan’ı, Yunanistan’ı ve Türkiye’yi temsilen Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan vermiş olduğu hizmetleriyle beraber, bunu geliştirerek Edirne’yi bir turizm kenti yapacaktır. Toplu sözleşmemizin bütün çalışanlara emek adına, demokrasi adına hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ve Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı Esfet Duran toplu sözleşmeyi imzaladı.

Haber Merkezi