Albayrak, "Büyükşehir Belediyesine işlerlik kazandırdık"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünde Tekirdağ ve ilçelerinde bulunan basın mensuplarının sorunlarını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nd

GÜNDEM 17.07.2014 14:26:00 0
Albayrak,

“ARTIK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE İŞLERLİK KAZANDIRDIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, seçim sonrası basına ve kamuoyuna verdikleri 100 günlük sürenin dolduğunu hatırlattı. Başkan Albayrak, “Mazbatamızı alıp görevimize başladıktan sonra basından, kamuoyundan büyükşehir yapısını oluşturmak ve sistemi işler hale getirmek için 100 gün süre istemiştik. Bugün 100’üncü gün ve artık büyükşehir belediyesi her koluyla işlerlik kazanmış ve çalışmaya başlamıştır. Bu gün Büyükşehir belediyemizin daire başkanları ve genel müdürleriyle 70 işleyen bir sistemi var. Artık beklemeye tahammülümüz yoktur. Basınımız bize hep yol gösterici olmuştur ve bizim için de her zaman önemlidir. Belediye Başkanı olarak eleştirilere açık olduğumuzu her zaman söyledik. Basınımızın bundan böylede yapacağı eleştiriler bize yol gösterici olacaktır. Bu anlamda yerel basınımızın sorunlarını tartışmak, bizden beklentilerini öğrenmek ve fikir alışverişinde bulunmak için böyle bir toplantı tertip ettik. Bundan sonra da sık sık basınımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“UKM TOPLANTIMIZI YAPTIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Koordinasyon Kurulu(UKM) toplantısını da yaptıklarını belirtti. Başkan Albayrak, “İkinci UKM toplantımızı da yaptık. Bu toplantıda otuz gündem maddesini görüştük ve toplantı tam üç saat sürdü. Tekirdağ Büyükşehir il genelinde Ulaştırma ile ilgili önemli kararlar alındı”diye konuştu.

“YAĞIŞTAN SONRA MALKARA VE ERGENE’DE İNCELEMELERDE BULUNDUM”

Başkan Kadir Albayrak, önceki gün Malkara ve Ergenede etkili olan yağışın iki ilçede de su taşkınlarına neden olduğunu ve yağışların ardından Malkara ve Ergene ilçelerine giderek incelemelerde bulunduğunu söyledi.Başkan Albayrak, “Bu gün yağan aşırı ve etkili yağmur Malkara ve Ergene ilçelerimizde su taşkınlarına neden olmuştur.Büyükşehir Belediyesi olarak durumu yerinde tespit ederek gerekenin yapılması için Malkara ve sonrada Ergene ilçelerimize giderek incelemelerde bulundum” dedi. Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir belediyesinin siteminin artık hızla çalışmaya başladığını da belirtti.

“BASINIMIZLA FAZLA İLGİLENDİĞİMİZ SÖYLENEMEZ”

Başkan Albayrak,Büyükşehir belediyesi olarak çalışmalara hız verdiklerini ve bu nedenle basınla fazla ilgilenemediklerini de söyledi.Başkan Kadir Albayrak, “Daire başkanlıklarımızın kurulması ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik ve bu nedenle basınımızla fazla ilgilendiğimiz söylenemez.Biz her zaman basınımızın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Sizlerle birlikte ilimizi daha iyi yerlere birlikte getireceğiz.100 gün içinde dokuz bin 500 kişi hayırlı olsun ziyaretime geldi. Hepsinin sıkıntılarını dertlerini dinledim.Vatandaş oy verdiği kişiyi yakından görmek ve onu tanımak istiyor. Hayırlı olsun ziyaretine gelenlerin yüzde altmışı da işsiz kişiler iş istiyorlar. İş için üniversite, lise,ortaokul mezunları geldi.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işçi kurumu değildir. Zaten kapanan belediyelerin personelleri de bizlere geldi ve kadrolarda büyük şişme oldu.Taşeron yada sözleşmeli olanların işlerine son verilecek”şeklinde konuştu.

 “ŞÖRKÖY’DEN SARAY’A KADAR HER ŞEY BİZDEN HİZMET BEKLİYOR”

Başkan Kadir Albayrak Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanlarının çok geniş olduğunu ve her kesime hizmet ulaştırmak için hızlı bir tempoda çalışmaya başladıklarını ve Büyükşehir kadrolarında çalışan en üst kademeden en alt kademeye kadar herkesin çalışma temposuna ayak uydurma mecburiyeti olduğunu belirtti. Başkan Albayrak, “Benim çalışma tarzımı tüm arkadaşlarıma anlattım. Bu göreve beş yıl için geldiysek her senenin 365 gününü dolu dolu çalışma ile geçireceğiz. Şörköy’den Saray’a kadar her kesim vatandaşımız bizden hizmet bekliyor. Büyükşehir yasası çıktığında eğer o tarihte köyler dahil, ilçelerde ve Büyükşehirde yapılanma başlasaydı bu gün bu zahmet çekilmezdi. Şimdi yapılacak her çalışma 11 ile çarpılacak. Bu nedenle çalışma alanımız çok geniş ve hızlı bir çalışma sergilememiz gerekiyor.”dedi.

 KAPAKLININ BÜYÜKYONCALI’ YA İHTİYACI YOK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesinde 27 Temmuz tarihinde Kapaklı ilçesine katılmak için referandum yapılmasının hiç etik olmadığını ve bu konuda kim ve kimler ön ayak oldu ise çok yanlış yaptıklarını ve Kapaklı’nın Büyükyoncalı’nın nüfusuna ihtiyacının olmadığını ancak Saray’ın Kapaklı’ya göre nüfusunun az olması nedeniyle Saray’ın Büyükyoncalı’nın nüfusuna ihtiyacı olduğunu ve sağ duyulu Büyükyoncalıların Saray’dan ayrılmak istemeyeceklerini belirtti. Başkan Albayrak “Büyük Yoncalı’da 27 Temmuz’da halk oylaması var. Kapaklı’ya katılmak isteniyormuş. Bu nereden ve nasıl çıktı biraz karışık bir durumdur. Büyükyoncalı’nın toplam 9 bin 985 nüfusu var. Büyükyoncalı konusunda basın mensupları bize yardımcı olun. Saray’ın gelişmeye ihtiyacı var. Kapaklı’nın ise buna ihtiyacı yoktur. Sağduyulu Büyükyoncalı Mahallesi sakinleri Saray’da kalmak için çaba göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

“İLANLAR KONUSUNDA ŞİKAYETLER VAR”

Başkan Kadir Albayrak,bazı basın kuruluşlarından Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ilanları az bulduğunu ve bu konuda şikayet olduğunu da söyledi. Başkan Albayrak, “Büyükşehir Belediyesinin verdiği ilanların ve abone eleştiri yapılırken keyfi olmamalı. Hatalarımızı acımasızca eleştirebilirsiniz. Ama eleştiri yaparken de bize bir sorun. Biz eleştiriye açığız. Ama mutlaka sorun ondan sonra eleştirin” dedi. Başkan Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Sevdalıları Platformu tarafından Tekirdağ’ın Süleymanpaşa olan isminin tekrar Tekirdağ olması için toplanan 20 bin 85 imza dilekçeleri Başkan Albayrak’a teslim edildi.

 “BASININ SORUNLARI ÇÖZÜMLENECEK”

  Toplantı sonra soru cevap şeklinde devam etti. Basın mensupları yaşadıkları sıkıntıları Başkan Albayrak’a aktardılar. Sorunları tek tek not eden Başkan Albayrak, gerekli çalışmaların öncelikle yapılacağını ve sorunların çözümleneceğini söyledi. İftar programında Başkan  Kadir Albayrak’ın yanı sıra Genel Sekreter  Murat Şefik Yazan, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, Danışmanlar Fatih Ünsal ve Neşet Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak’ın da hazır bulundu.İftar yemeğine Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de katıldı.

  Haber/Seyit SÜREN