Toprak: Ürününüzü yok pahasına satmayın!

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki gün Gönlü Bol Lokantası'nda düzenlenen iftar programında üyeliriyle birlikte oruç açtı

GÜNDEM 16.07.2014 17:15:00 0
Toprak: Ürününüzü yok pahasına satmayın!

KATILIM YOĞUN OLDU

İftar programına Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Orman Bölge Şefi Ekrem Ferhatoğlu, Çerkezköy Ziraaat Odası eski Başkanlarından Halit Er, Çerkezköy Çiftçi Malları Koruma Başkanı Osman Dal, Veliköy Belediye Meclisi Eski Üyesi Mülayim Ürkmez, Oda yönetim kurulu üyeleri, oda personeli ve odaya kayıtlı Kapaklı, Çerkezköy, Karaağaç, Kızılpınar, Veliköy, Pınarça, Yanıkağıl, Karlıköy, Bahçeağıl ve Uzunhacı’dan üyeler katıldı.

BUĞDAY ALIMI YOK, ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

İftar sonrası konuşan Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, “Öncelikle bu yıl da geleneksel iftarımıza katılmanızdan dolayı yönetim kurulum adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu yıl inşallah çiftçimiz beklediği hasadı elde eder. Buğday hasadı bölgemizde tamamlandı. Ancak ofis çiftçinin malını almıyor. Çorlu ise emanet olarak alıyor. Şuan buğday fiyatının ne olduğu ve ne olacağını hiç kimse bilmiyor. Zor durumda olan çiftçi de alın teri dökerek bin bir zahmetle ürettiğini borçlarını ödeyebilmek adına tüccara ucuza vermek zorunda bırakılıyor. Kimi de buğdayını saklayacak muhafaza edecek yeri olmaması nedeniyle veriyor. Ben diyorum ki çiftçimiz yok pahasına alınteri dökerek ürettiği buğdayını sakın satmasın. Biraz daha beklesin” dedi.

Haber / Seyit SÜREN