Sel, köy yollarını kapadı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde gece geç saatlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilçede meydana gelen sel taşkınları köy yollarını kapattı. Edirne AFAD ekipleri Tekirdağ ve Kırklareli'den t

GÜNDEM 16.07.2014 15:18:00 0
Sel, köy yollarını kapadı

ŞİDDETLİ YAĞIŞ BÜTÜN TARLAMI YOK ETTİ

Uzunköprü’de gece geç saatlerde başlayan sağanak yağış ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde birçok ev sular altında kalırken Uzunköprü- Sığırcılı yolu sel taşkınından dolayı trafiğe kapatıldı. Uzunköprü’ye bağlı Çakmak Deresinin taşması sonucu dere yatağının yanında Doğan Çetin’e ait sekiz dönümlük ayçiçeği tarlası sular altında kaldı. Selden dolayı sekiz dönümlük ayçiçeği tarlası sular altında kalan Doğan Çetin, "Şiddetli yağış bütün tarlamı yok etti. Yaklaşık iki seneden beri bu derenin temizlenmesi yapılmıyor. 1988’den yılından itibaren tarlamın sigortasını ödüyorum. Selden sonra yetkililer gelerek zarar tespiti yapacaklar ve zararımı ödeyecekler" açıklamalarında bulundu.

CAN KAYBIMIZ YOK

Edirne Valiliği İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Erdoğan Vesek, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Edirne ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın kentte sel taşkınlarına neden olduğunu ifade ederek, "Meteorolojiden edindiğimiz bilgilere göre, yağışa akşama kadar devam edecek. Edirne Valiliği İl Afet Acil Durum olarak Tekirdağ ve Kırklareli AFAD ekiplerinden takviye ekip istedik. Şuan için herhangi bir can kaybımız yoktur. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Haber Merkezi