Yılmaz ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'den aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni dün Ankara'da gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.07.2014 17:33:00 0
Yılmaz ödülünü Cumhurbaşkanı Gül

24 KİŞİYE HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafıdnan geleneksel olarak düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’nin 70’incisi dün TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, 10 ila 20 yıl süreyle TOBB Genel Kurul Delegesi olarak görev yapanlara hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edildi. Törende 365 oda ve borsadan toplam 24 kişiye hizmet şeref belgesi ve plaket verilirken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bu ödüle layık görülen Rahmi Yılmaz da hem kendisi hem de bölge adına bir ilki yaşamış oldu.

20 BİN ÇEŞİT MAL SATIYORUZ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu günden bu yana odada görev yapan Rahmi Yılmaz, ÇTSO’da, yönetim kurulu başkan yardımcılığı, meclis başkan yardımcılığı, TOBB delegeliği ve meclis üyeliği gibi birçok alanda görev yaptı. Rahmi Yılmaz, ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın elinden aldı. Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Türkiye bir tarım ülkesiyken, İtalya ve Çin'in arasındaki en büyük sanayi devi haline geldi. Ülkemiz 30 yıl önce sadece 5 tarım ürünü satabilirken, bugün 20 bin çeşit mal satar hale geldi” açıklamalarında bulundu. 

Haber / Gökhan TEKER