Metal Çocuklar Başkordistan'da

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, dün saat 13.00'te yaptığı basın açıklamasında Türk Metal Sendikası Metal Arkadaş Kul

GÜNDEM 14.07.2014 16:05:00 0
Metal Çocuklar Başkordistan

TOPLANTI ÖNCESİ ANITKABİR ZİYARET EDİLDİ

 Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  “Metal Çocuk Arkadaş Kulübü üyesi çocuklarımız toplantı öncesi  Anıtkabir’i’ de ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra toplantı çalışmalarına başladılar” diye konuştu.

PROGRAM SİHİRBAZ GÖSTERİLERİYLE BAŞLADI

Başkan Murat Koçak,Metal  Çocuk Arkadaş Kulübü’nün 15. Uluslararası Çocuk Meclisinin açılışının sihirbaz gösterileriyle başladığını belirtti.Başkan Koçak, “15. Uluslar arası Çocuk Meclisi programı sihirbaz gösterileri,Aşuk ve Maşuk’un dansı,halk dansları,şiir okumaları,yabancı çocukların konser ve dansları ile devam etti.Programı  gerçekleştiren ekibin tamamı Metal Çocuk Arkadaş Kulübü üyelerinden oluştu. Her biri programın en iyi şekilde gerçekleşmesi ve aksaklık yaşanmaması için o kadar güzel bir organizasyon yapmışlar ki gerçekten onları takdir etmemek mümkün değil. Üç günlük eğitim programı sonrasında çocukların böylesine güzel bir organizasyon gerçekleştirmeleri büyük bir takdir topladı.

15. ULUSLAR ARASI ÇOCUK KULÜBÜ TOPLANTISINA  450 ÇOCUK KATILDI

Başkan Murat Koçak,Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün 15. Uluslar arası Çocuk Meclisine 450 çocuğun katıldığını belirterek, “Türk Metal Sendikası’nın Ankara’daki Büyük Anadolu Otel’inde gerçekleştirilen Çocuk Meclisi toplantısına 33 şubemizden 350 metal işçisi çocuğu ile Avrasya ülkelerinden gelen yaklaşık 100 yabancı misafir  metal işçisi çocuğu katıldı. Genel toplamda 450 Metal Arkadaş Kulübü üyesi çocuğumuz  bu toplantıda bir araya geldi. Uluslararası bir nitelikle zirveye dönüşen toplantıda gösteri yapanlar da konuşanlarda toplantının sahipleri çocuklar oldu” dedi.

 FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün faaliyetlerinin devam ettiğini de belirten Başkan Murat Koçak, “13-21 Temmuz 2014 tarihlerinde bir hafta olarak organize edilen Rusya Başkorditan gezisine Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemizden 2 çocuğumuz katıldı. 13 Temmuz Pazar günü programa katılmak için giden çocuklarımız 21 Temmuz Pazartesi günü Çerkezköy’e dönecekler. Şubemizden BSH ev Aletleri san. Ve Tic. A.Ş. işyerinde çalışan üyelerimizden Deniz Ergene’nin kızı Elif Ergene, Hema Endüstri A.Ş. işyerinde çalışan üyelerimizden Serkan Tuna’nın oğlu Mete Tuna katıldılar.BSH Ev Aletleri A.Ş. işyerinden çocuklarımıza şube Denetim Kurulu üyemiz Turgay Üstunol refakat ediyor.Çocuklarımız bir hafta boyunca eğitim,gezi,dinlenme,oyun gibi çeşitli etkinlikler yapacaklar.Gittikleri yerde yeni arkadaşlar edinecekler.Ülkemizi ve Sendikamızı gittikleri Başkordistan’daki  arkadaşlarına anlatacaklar.Onlar ayni zamanda barış elçiliği görevi yapacakları gibi ülkemizi en iyi şekilde tanıtarak birer gönüllü elçiler olacaktır.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN