Müftü Tuna, "İftarda edilen dualar kabul edilir"

Çerkezköy İlçe Müftülüğü bu yıl geleneksel iftar programını dün Gazi Osman Paşa Mahallesi Eski otogar karşısındaki Çınar Et Lokantası bahçesinde gerçekleştirdi. İftar Programına

GÜNDEM 11.07.2014 15:57:00 0
Müftü Tuna,

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy İlçe Müftülüğünün Çınar Et Lokantasında verdiği bu yılki iftar proramına,Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Eşi Fusun Kubilay,Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy İlçe eski Müftüsü Musa Doğruer, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan,Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Şükrü Dumanlar,Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Seçkin,AK Parti İl eski Başkan Yardımcısı Sait Yazı,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman,Çerkezköy İlçe Genlik ve Spor Müdürü Metin Aysal,Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Emekli imamlar ve vaizler,Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, İl genel Meclisi eski üyesi Ercan Çorbacı,Çerkezköy Müftülüğü İstişare kurulu üyeleri,Cami imamları ve müftülük personeli ile davetliler katıldı.

 

 

 İFTARDA EDİLEN DUALAR KABUL EDİLİR

 Çerkezköy Müftüsü Yusuf tuna iftarda yaptığı konuşmada İlçe Müftülüğü olarak  oluşturdukları istişare kurulu ile her kesime ulaştıklarını ifade ederek, “Bu akşam iftarımıza teşrifleriniz nedeniyle herkese teşekkür ediyorum. İftarda edilen dualar kabul edilir. Çerkezköy Müftülüğü olarak oluşturduğumuz İstişare kurulumuz ile çok değerli toplantılar yaparak ilçemizde dini duyguların daha da güçlenmesi için çalışmalar yaptık. Bu akşamki teşrifleriniz bizleri çok memnun etti” dedi. Ramazan ayında din görevlilerinin zor bir görev üstlendiğini belirten Tuna, birlik ve beraberlik mesajı da vererek “Biz birlikte bütün bir aileyiz. Görevimiz ne kadar  zor olsa bile insanlara hizmet etmek çok güzel. İmamlar lokomotif görevi yaparak Ramazan'ın güzelliklerini halkımıza tattırıyor. Bu yönüyle de imamlarımız çok büyük bir iş yapıyor. Haftaya da yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerine iftar vereceğiz.” dedi.

  ORUÇLARIN MÜKAFATINI  AHİRETTE  ALACAĞIZ

Tutulan oruçların mükafatını Ahirette alınacağını da belirten Müftü Yusuf Tuna, “Oruçlu insanın iki sevinç anı vardır. Biri orucunu açtığı andaki sevincidir ve diğeri de mahşerde tuttuğu oruçların mükafatını aldığı zamanki sevincidir. İnşallah biz bugün iftarımızı açarak sevindik. Ahirette de tuttuğumuz oruçların mükafatını alarak seviniriz” diye konuştu.  

Haber / Seyit SÜREN