Akay,"Hiçbir pazar esnafımız mağdur olmayacak"

Çerkezköy Pazarcılar Dernek Başkanı Cevdet Aydemir ve dernek yönetim Kurulu üyeleriyle yeni yapılacak Kapalı Pazar yeri ile ilgili görüşmelerde bulundu.

GÜNDEM 10.07.2014 18:54:00 0
Akay,

“YENİ KAPALI PAZAR YERİ SON DERECE MODERN OLACAK”

Belediye Başkanı Vahap Akay  Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte dün saat 16.30’da Pazarcılar Dernek yönetimini yeni yapılacak olan kapalı Pazar yeri ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Başkan Vahap Akay, mevcut Kapalı Pazar yerinin tamiratla tadilatla yapılacak her hangi bir durumu olmadığını ve buraya yapılacak olan tadilat ve tamiratın ise boşa harcanacak para olduğunu ifade ederek “ Belediyemizin boşa harcayacak parası yoktur. Kaynakları doğru yerde kullanmak zorundayız” diye konuştu.  Akay, “Şu an Kapalı Pazar yerimizin otopark ve diğer boş alanlarını çıkardığımızda kullanım alanı 16 bin 800 metre karedir. Biz bu alanı daraltacağız. Ancak son derece modern bir Pazar yeri yapacağız. Bu mevcut Pazar yerini ufaltmak durumundayız. Mevcut pazar yerinin yarısı olacak” açıklamasında bulundu.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Akay, yapılacak yeni kapalı Pazar yerinde mevcut Pazar esnaflarının hepsinin yer alacağını kimsenin mağdur edilmeyeceğini de belirterek, “Bu alan belediyenin malı biz burayı daha kullanışlı hale getirmek istiyoruz. Bu nedenle mevcut durumundan çok daha kullanışlı ve son derece modern bir kapalı Pazar yeri yapacağız. Kimseye mağduriyet yaşatma gibi niyetimiz yoktur. Burası Belediyenindir. Çerkezköy devamlı büyüyor. Nüfus devamlı artıyor ve yerlerimiz daralıyor. Yeşil alanlarımız azaldı. Mevcut yerlerimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle ileriye dönük şimdikinden çok daha moderndir. Çerkezköy’e yakışan esnafımıza yakışan bir pazar yerini Çerkezköy’e kazandıracağız. Bu nedenle sizlerde manevi destek vereceksiniz. Bir kez daha ifade ediyorum. Hiç bir esnafımız mağdur olmayacak”diye konuştu.

“UĞRAŞ’TAN SONRA HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANI BİZİM YANIMIZDA OLMADI”

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Eski Başkanı Cemal Korkmaz, da yaptığı konuşmada “Rahmetli Hikmet Uğraş’ın Belediye Başkanlığı döneminde biz çok iyiydik. Ondan sonra gelen belediye başkanları Remzi Garip, Mehmet Uz ve Ali Ertem pazar esnafının yanında olmadı. Tek yanımızda olan Hikmet Uğraş oldu. Bu nedenle sizlerin bize yaklaşımınızdan memnunuz ancak mevcut yerlerimizin daraltılacak olması bizleri iş kaybına yol açacağı kuşkusu içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Başkan Akay bu konuşma üzerine “Dediğim gibi biz hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Mevcut esnafımız yeni yapılacak Pazar yerinde bu günkü durumdan daha iyi gelir elde edecek. Bu konuda hiçbir esnafımız kuşku yaşamasın. Bu yeni Pazar yerini yapmak zorundayız” dedi. Dernek Başkanı Cevdet Aydemir’de Başkan Akay’ın yeni Pazar yeri projesine destek vereceklerini ve  Başkan Akay’ın hiçbir esnafı mağdur etmeyeceğine gönülden inandığını söyledi.

Haber/Seyit SÜREN