Gümrük'de önlem aldılar

Yunanistan'da gümrük memurlarının grev yapması üzerine yoğunluk yaşanmaması için Türk yetkililer, TIR firmalarına uyarıda bulunarak önlem aldı. Alınan önlemlerin ardından İpsala Gümrük

GÜNDEM 10.07.2014 18:45:00 0
Gümrük

“FİRMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Edirne’nin İpsala ilçesinde bulunan gümrük kapısında Yunan gümrük memurları bu sabah eylem başlatırken, alınan önlemler sayesinde sınır kapısında yoğunluk yaşanmadı. Grev yapılacağını duyan firma yetkilileri, TIR şoförlerine uyarılarda bulundu. TIR şoförü Süleyman Coşar, gümrük memurlarının bu tarz eylemlerinin işlerini aksattığını belirterek, “Gümrük görevlileri zaman zaman çalışmıyor. Duyduğumuza göre Yunanistan gümrük görevlileri yarın akşam saat 24.00’e kadar grev yaparak, TIR’ları Yunanistan’a almayacaklar. Böyle grevler firmaları olumsuz etkiliyor. Bence bu durum Yunanistan görevlilerinin çalışmamasından kaynaklanıyor” dedi.

"SINIR KAPISINDA KÖTÜ BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞTIK"

TIR şoförü Murat Ebled ise, bugün sınır kapısına geldiğinde büyük bir sürpriz yaşadığını ve böyle bir eylemden haberi olmadığını söyleyerek, “Yunanistan gümrük memurları grev yapıyor. Yarın akşama kadar grevin bitmesini bekleyeceğiz. İpsala Gümrük Kapısı’nda TIR yoğunluğu olacak gibi gözüküyor. İpsala Sınır Kapısı’na geldiğimizde böyle bir sürprizle karşılaştık. İpsala Gümrük Kapısı’nda grevin bitmesini bekleyeceğiz ancak yemek sıkıntısı yaşıyoruz. Burada beklediğimiz zaman harcadığımız masraflar kendi cebimizden çıkıyor, sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Haber Merkezi