Seçmen listeleri askıdan indirildi

Tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı'da da 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri hazırlıkları dün tamamlandı.

GÜNDEM 9.07.2014 17:34:00 0
Seçmen listeleri askıdan indirildi

Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü henüz kendilerine ait bir çalışma yeri olmadığı için Çerkezköy Hükümet Konağı’nda bir nüfus müdürü ve iki nüfus memuru ile hizmet vermeye çalışıyor. İlçede muhtarlıklarda askıya çıkartılan seçmen listeleri ismi olmayan Kapaklı halkı, dün mesai bitimine kadar Çerkezköy Hükümet Konağı’na giderek kaydını yaptırmaya çalıştı.

SEÇMEN LİSTELERİ DÜN ASKIDAN İNDİRİLDİ

10 Ağustos tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yurt genelinde olduğu gibi Kapaklı’da da merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 2 Temmuz tarihinde askıya çıkartılan seçmen listeleri dün askıdan indirildi. Listeler, güncellenmeye başlanırken, bugüne kadar listelerde ismi olmayan Kapaklı sakinleri ise Çerkezköy Hükümet Konağı’na giderek, burada Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edip kayıt yaptırdı. Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise dün mesai bitimine kadar listelerde ismi yer almayan vatandaşların, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanamayacağını ifade etti.

ADRES KAYDI YAPAMAYACAKLAR

Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, bugün itibari ile vatandaşların 21 Temmuz’a kadar adres kaydı yaptıramayacaklarını dile getirdi. 10-21 Temmuz tarihleri arasında adres kaydının yapılamayacağını dile getiren yetkililer, “Listelerde isimleri olmayan vatandaşlarımız, 9 Temmuz tarihine kadar müdürlüğümüze gelip işlemlerini hallettiler. 21 Temmuz’a kadar hiçbir adres kaydı işlemi yapmayacağız” açıklamalarında bulundu.

Haber / Gökhan YILMAZ