Kaplan: Atanmadım, seçildim

30 Mart Yerel Seçimleri'nde Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olabilmek için MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden ve seçimleri yüzde 11,8 oyla 3'üncü sırada tamamlay

GÜNDEM 9.07.2014 17:04:00 0
Kaplan: Atanmadım, seçildim

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan Genel Merkez tarafından ataması yapılan Yeni Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in görevlendirme yazısını düzenlenen toplantı ile kendisine teslim etti.

GENEL MERKEZ İSTEİĞİMİZİ KIRMADI

Dün saat 13.30’da MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Enez Kaplan, “Genel Merkezin gönderdiği atamayı yeni ilçe başkanımız Koray Önsel’e tebliğ ediyoruz. Kendisine bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Göreve gelen arkadaşlar, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizi 1. Parti yapmak için mücadele edecekler. 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde de partimizi Çerkezköy’de birinci parti yapmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına inanıyorum. Ekibin listesini genel merkeze gönderdik. Genel Merkez de isteğimizi kırmadı ve bu arkadaşlara güvenerek resmiyete döktü” dedi.

GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin’e ve İl Başkanı Enez Kaplan’a, kendilerine olan güvenlerinden dolayı teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ise “Yeni yönetim ile 2016’ya kadar göreve devam edeceğiz. O zaman diliminde Çerkezköy’de MHP adına elimizden geleni yapacağımıza inanıyoruz. Bir seçim atlattık ve önümüzdeki seçimde de aynı azimle çalışacağız. Gerçekten güzel bir yönetim listesi oluşturduk. Genç bir ekip ile bir araya geldik. Bu ekiple güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ’IN HİÇBİR İLÇESİNDEN MEMNUN DEĞİLİM

Basın mensuplarının “30 Mart seçimlerinde MHP’nin Çerkezköy’den aldığı oylardan memnun musunuz?” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan İl Başkanı Kaplan, “Bir İl Başkanı olarak Belediye Başkanlığını almak isterdim. Yani sonuçtan memnun olmak imkansız. Ama oyumuzun arttığını söyleyebilirim. Daha önce yapılan yerel ya da genel seçimlere göre oyumuzun arttığını görüyoruz. Tekirdağ’ın hiçbir ilçesinden memnun değilim. Çünkü hiçbir belediyeyi kazanamadık. Siyasetçinin memnuniyeti kazanmaktan gelir” diye konuştu.

5 PARTİ DE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEK

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile birlikte çalışacak mısınız?” sorusunu da cevaplayan Kaplan, “Cumhurbaşkanı Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu, Pazar günü Tekirdağ’a gelecek. Bu nedenle de programları ortak bir şekilde yapılacak. İhsanoğlu’nu, MHP, CHP, DP, DSP, BTP olarak destekliyoruz. Bu beş partinin yöneticileri de hep beraber mücadele edecektir. Burada en aktif rolü de Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi oynayacak” dedi.

TEKİRDAĞ PROGRAMINI AÇIKLADI

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Pazar günkü programını ilk kez basın mensuplarına açıkladığını kaydeden Kaplan, “İhsanoğlu Edirne ve Kırklareli’ndeki programlarından sonra Tekirdağ’a gelecek. 17.30’da Muratlı Karıştıran yolunda karşılandıktan sonra, İhsanoğlu 18.15’te de Tekirdağ İsmet İnönü Spor Salonu’nda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine seminer verecek. Daha sonra saat 20.20’de Tekirdağ dolgu alanında vatandaşlara iftar yemeğinde seslenecek olan çatı adayının Pazar günkü programı Tekirdağ’da son bulacak” dedi.

YARA KAŞIMAYA GEREK YOK

Mustafa Ordu’nun, “MHP suçlu arıyorsa bunlar Bülent Belen ve İl Başkanı Enez Kaplan’dır. Erdemliğini gösterip istifalarını versinler” eleştirisine de cevap veren Kaplan, “Yarayı kaşımaya gerek yok. Ankara’daki davete sadece Belediye Başkan Adayları ve kazanan Meclis üyeleri ile gittik. Bunun altında bir şey aranmasının anlamı yok. Bu toplantıya Marmara Ereğlisi, Kapaklı, Çorlu ve Şarköy’ün ilçe başkanları meclis üyesi çıkartamadığı için davet edilmedi. Ben devlet memuru gibi bu göreve atanarak değil seçilerek geldim. Benim istifamı isteyenler 2016 yılında yapılacak olan seçimler öncesi karşıma çıkar ve beni görevden alırlar” diye konuştu.

ATANARAK DEĞİL SEÇİLEREK GELDİM

Tekirdağ tarihinde MHP’nin oyunu en çok yükselten İl Başkanı olduğunu kaydeden Enez Kaplan, “Eğer bu başarısızlıksa istatistiklere bir baksınlar. Ben ikili polemiğe girmiyorum. MHP bir kurumdur ve büyük bir harekettir. Mübarek Ramazan Ayı’nda yara kaşımaya gerek yok. Ben MHP’nin İl Başkanı’yım. Eğer Mustafa Ordu ve arkadaşları çok rahatsız oluyorlarsa kendileri sadece üyedir, gidip istifalarını versinler. Kendilerine ülkücü sıfatı yakıştırıyorlar. Ama bir ülkücünün değil ü’sü, c’si bile olamadıklarını düşünüyorum. Ülkücü harekette lider eleştirilmez” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Koray Önsel Başkanlığı’ndaki yeni MHP Çerkezköy İlçe Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:  “Ali Gürsel Tefon, Bilgenur Şüşşet, Cebrail İçer, Lütfü İğrek, Ahmet Aydeniz, Niyazi Özdemir, Turabi Karagöz, Sonat Genç, Nusret Karalamacı, Müjgan Güner, Erhan Çiftçi, Ahmet Sezer, Adnan Akan, Aynur Işık, Özlem Şakrak, Muhammed Numan Erçin, İlker Yücel, Fatih Berber, Öner Kocaağa, Alparslan Karıksız, Halit Gacal, Halil İbrahim Kayır, Mesut Avcı, Selami Horay, Adem Keş, Hüsamettin Kaynak, Emrullah Ataçay, Çetin Aygün, Özdemir Çoşkun, Muharrem Moğulkoç, Tevfik Lanacı, Yahya Keleş, Naci Akın, Mevlüt Tutar, Memet Kar, Turap Karakoç, Mustafa Çevik.”

Haber / Ahmet KARDEŞ