Gürlen: Tutmuyorsan, tutana saygı göster

Ramazan Ayı'nda, oruç tutan insanların gözü önünde yemek yiyen ve su içen vatandaşları gördükçe üzüldüğünü söyleyen Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, vatandaşları

GÜNDEM 9.07.2014 16:49:00 0
Gürlen: Tutmuyorsan, tutana saygı göster

ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM

Tekirdağ’da ve özellikle bazı büyükşehirlerde vatandaşların Ramazan Ayı’nda saygısız ve bilinçsizce davrandığını belirten Müftü Gürlen, “Ramazan Ayı’na saygı duymadıkları gibi sokaklarda oruç tutanların gözü önünde yemek yiyen, su içen vatandaşları gördükçe üzülüyorum. Oruçlu insanların gözü önünde yemek yiyenlerin, su içenlerin olması çok üzücü bir durumdur. Böyle davranışlar hem kültürümüzün hem de inançlarımızın kaybolmasına sebep oluyor. Sokaklarda yemek yiyenleri, su içenleri, sigara içenleri gören gençler giderek bunun normal olduğuna inanıyor” dedi.

TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDİR

Kimseye zorla oruç tutmasını söylemediklerini kaydeden Gürlen, “Mazereti olanlar tutmasa da oruç tutanlara saygı göstermelidir. İmanı olan, değerlerimizi bilen bir kişi gizli yerlerde yer içer. Bu kurala Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul gibi batı ve sahil şehri olarak bilinen birçok yerde uyulmuyor. Bugün ülkemize gelen bir turiste bile bazı gezi rehberlerinde Türkiye Müslüman bir ülkedir. Ramazan ayında oruç tutulmaktadır. Onların ibadetlerine saygılı olmak için topluma açık yerlerde yiyip, içmeyin ibaresi geçmektedir. Turistlerin birçoğunun da bu kurala uyduğu görülür. Ama bizim kendi insanımız buna uymamaktadır" dedi.

İHA