Özden: Trakya'yı öldürdüler

Malkara çiftçisinin zor durumda olduğunu ifade eden Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, "Çiftçinin kara gün dostu diye bir şey kalmamıştır" dedi.

GÜNDEM 8.07.2014 17:58:00 0
Özden: Trakya

TMO VE HÜKÜMET ÇİFTÇİYİ YALNIZ BIRAKTI

Ziraat Odası Başkanı Özden, yaptığı açıklamasında buğday fiyatının tüccarın insafına terk edildiğini, buğdayın tonunun 670 ile 710 TL arasında seyrettiğini dile getirdi. Çiftçinin bitirildiğini öne süren Özden, "TMO ve hükümet çiftçiyi yalnız bıraktı. Tüccara hediye etti. Buğday üreticisi gideceği yer olmadığı için tüccar ne verdiyse malını vermek zorunda kaldı. Harcı var, borcu var, düğünü var, kredisi var. Trakya’yı öldürdüler" dedi.

HARMANLAR BUĞDAY DOLDU

Buğday fiyatının geçtiğimiz yıldan aşağıda seyrettiğine dikkat çeken Özden, "TMO Genel Müdürlüğünden ekip gelecek inceleme yapacaktı. Gelmediler. Tüccarın iyi fiyata alıp almadığına bakacaklardı. Harmanlar buğday doldu. Ne yapmak istiyorlar. Toprak Mahsulleri Ofisini başka illerde açmamakta haklı olabilirler, 150-200 kilogram buğday alınan yerlerde açma. Trakya'da buğday var. Trakya'da fiyatı verirsin, Ofisi de açarsın. Bu yıl da tüccar çiftçiyi düşük fiyat vererek bitirdi" açıklamalarında bulundu.

İHA