Dershaneler reklam peşinde

Dershanelerin, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi sınav sonuçlarını kullanarak yaptığı derecelendirmelere inanılmaması konusunda uyarıda bulunan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü

GÜNDEM 6.07.2014 17:21:00 0
Dershaneler reklam peşinde

DERSHANELERİN TUTUMU DOĞRU DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için yapılan 1. dönem merkezi ortak sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle açılan dava sonucunda TEOG için yürütmenin durdurulması kararı verildiğini bildirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu karara itirazda bulunulduğu, üst mahkemenin kararına göre sınav sonuçlarının ilan edilmesi bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, MEB tarafından üst mahkemeye açılan karşı dava olmasına rağmen dershanelerin derece açıklamalarının doğru olmadığını belirtti.

KENDİ REKLAMLARINI YAPMA DERDİNDELER

Yürütmeyi durdurma kararına rağmen reklam amacı ile derece ilan eden dershanelere öğrencilerin ve velilerin itibar etmemesi gerektiğini belirten Halis İşler, “Dershaneler yürütmeyi durdurma kararına rağmen ‘burada bu kadar birinci çıkardım’, ‘Tekirdağ’da en çok dereceyi ben kazandım’ diyerek kendi reklamlarını yapmaktadırlar. Dershanelerin amacı öğrenci çekmek ve çıkar sağlamaktır. Hakkında yürütmeyi durdurma kararı olan ve üst mahkemeye açılan dava sonucu beklenen bir sınav üzerinden rekabet yapılması sağlıklı değildir. Üst mahkemenin sonucu beklenmelidir. Öğrencilerin sadece kendi sonuçlarını görebildikleri ve yürütmeyi durdurma kararı olan sınav üzerinden yapılan derecelendirme doğru değildir. Zaten öğrencilerimiz hiçbir zaman sınıflandırılamaz” dedi. İşler, öğrencilerin haklarının MEB tarafından her zaman korunacağını dile getirdi.

Haber / Gökhan TEKER