Yangın söndürme tatbikatı yaptılar

Saray Kaymakamlığı tarafından önceki gün saat 14.00'de hizmet vermekte olan kamu kurumlarının yangın söndürme ekiplerinin katıldığı bir yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

GÜNDEM 4.07.2014 18:11:00 0
Yangın söndürme tatbikatı yaptılar

EĞİTİM VERİLDİ

Özel bir firmanın uzmanlarınca verilen eğitimde; önce kullanım alanlarına göre yangın tüpü çeşitleri, yangın tüplerinin muhafaza edilme şekil ve yerleri ile olası bir yangına ne kadar mesafeden müdahale edilmesi gerektiği, nerede durulmalı v.b. konularda eğitim verildi. Firma yetkilileri tarafından hazırlanan yangın düzeneğine personelce müdahale yapıldı.

PROTOKOL DÜZENLENDİ

Yangın söndürme tatbikatı çalışması öncesinde Kaymakamlığın 23.06.2014 tarihli Saray Hükümet Konağı Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi ve Talimatı düzenlendi. Talimat ve Yönerge gereği; Yangın Söndürme, Koruma, İlk Yardım Ekipleri güncelleştirilerek yeniden oluşturuldu. Bununla birlikte Kaymakamlığımız ve Saray Belediye Başkanlığı arasında 30.06.2014 tarihinde, Yangın İhbarı alındığında derhal yangın mahalline hareket edilerek, yangına müdahale ve söndürme çalışmalarının yapılması konusunda işbirliğini içeren protokol düzenlendi.