"Dışarıdan ne kadar alırsanız, O kadar bağımlı olursunuz"

Kapaklılı ve Çerkezköylü işadamları ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelen Bulgaristan'ın Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev, işadamlarını Kazakistanâ€??

GÜNDEM 3.07.2014 17:29:00 0

 

Bulgaristan’ın Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev, beraberindeki Kazakistanlı heyet ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kapkalı ve Çerkezköylü işadamlarıyla buluştu.

 

 

DÜNYA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Çorlu, Lüleburgaz ve Tekirdağ’daki sanayi kuruluşlarının, dünya ekonomisine katkıda bulunmalarına katkı sağlamak adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. İhracat ve ithalatla ilgili ülkemizin yararına çalışmalar yapılmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı. İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından toplantı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni tanıtan slayt gösterimi ile devam etti. 

 

 

URANYUM’UN 4’YE 1’İ KAZAKİSTAN’DADIR

Kazakistan’ın nüfusunun 17 milyon olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yana Stoletova, “Kazakistan, ekonomik olarak hızla gelişen bir ülkedir. Tüm kimyasal ürünlerin yüzde 98 Kazakistan’da bulunmaktadır. Kazakistan uranyum ve çinko açısından zengindir. Dış ülkelerde Kazakistan’a 40 milyar dolar yatırım yapıldı. Uranyum’un 4’ye 1’i Kazakistan’dadır. İnsanların yüzde 20’si tarımla uğraşıyor. Yılda 15 bin ton uranyum elde ediliyor. Buğday üretiminde dünyada altıncı sıradayız. Buğday, mısır, pamuk ana ürünlerden. Hayvancılık da ilerliyor. Genel olarak deri ürünleri, et ürünleri ihracatı yapılıyor” açıklamalarında bulundu.

 

 

BİZ KENDİ TANITIMIMIZI YAPACAĞIZ

Yana Stoletova konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye, Kazakistan’a çok büyük önem veriyor. Ticarette her türlü kolaylığı sağlayabiliriz.” Ticari anlamda dünyanın çok küçük olduğunu belirten Bulgaristan’ın Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev ise “İleride Bulgaristan, Kazakistan, Rusya ve Türkiye arasında iyi ticari ilişkiler olabilir. Türkiye’deki ticaret erbabının ilgisi olursa orada her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Biz kendi tanıtımımızı yapacağız. İlgilenen iş adamları varsa onlarla ortaklık yapmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Konuşmaların ardından toplantı plaket töreni ile sona erdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Bulgaristan’ın Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev  ve Yana Stoletova’a ziyaretlerinden dolayı plaket takdim etti. Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilaver Burak ve Sinan Sifil, Meclis Üyeleri Kadir Uz ve Rahmi Yılmaz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Adem Sekmen ve Serpil Sevgi, Kapaklı Belediyesi personelleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ