Belediye 2 binayı mühürledi

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Haziran ayı içinde gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir ay içinde toplam 22 ye

GÜNDEM 3.07.2014 17:04:00 0
Belediye 2 binayı mühürledi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

RUHSAT BAŞVURULARI İNCELENDİ

Haziran Ayı içinde toplam 31 adet ruhsat işlemi yapıldığını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “12 adet ruhsat başvurusu incelendi. Şuanda dosyaların eksiklerinin tamamlanması bekleniyor. İnşaat sigortalarının ödemesi biten 23 adet binanın ilişiksizlik belgesi için sosyal güvenlik kurum yazıları yazıldı. İnşaatı biten 66 adet yapının harç tahsili yapılması için Vergi Dairesi’ne yazılar yazıldı” dedi.

İZİN BELGELERİ SGK’YA GÖNDERİLDİ

Haziran Ayı içinde 22 adet imar durum belgesi verildiğini sözlerine eklşeyen Başkan İrfan Mandalı, “2 hisseli satış işlemi için Kapaklı Tapu Sicil Müdürlüğüne imar durum yazısı yazılmıştır. İcra Dairesi’ne 1 adet imar durum yazısı yazıldı. 1 adet imar durum bilgisi hakkında vatandaş bilgilendirildi. 73 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderildi. 1 adet Asansör Tescil Belgesi düzenlendi” açıklamalarında bulundu.

103 HAK EDİŞ DOSYA İŞLEMİ YAPILDI

Bir aylık süre zarfında 73 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendiğini ve onaylandığını ifade eden İrfan Mandalı, “2 adet binada şantiye şefi istifası sebebiyle mühürleme yapıldı. Gelen şikayetlere yerinde bakılarak gerekli işlemler yapıldı. 93 adet inşaatın yerinde kontrolleri ve hak ediş evrak kontrolleri yapıldı ve Mal Müdürlüğü’ne ödeme yazıları yazıldı. 10 adet inşaat hak ediş ödemesi yapılması için yerinde kontrolleri yapılarak muhasebe müdürlüğüne gönderildi. Toplamda 103 adet hak ediş dosyası işlemi yapıldı” diye konuştu.

PLAN TADİLAT TALEPLERİ İNCELEMEYE ALINDI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Haziran Ayı’nda 3 adet cins tahsisi işlemi yapıldığını söyleyen Mandalı, “Yapı denetim sistemini aktif hale getirmek için Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılıp sistemin kullanılabilinir hale gelmesi sağlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemeler, birim içi yazışmalar, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve diğer kurumlarla ilgili yazışmalar yapıldı. 5 adet tevhit, 5 adet ifraz ve 1 adet de yola terk işlemi yapıldı. 7 adet plan tadilat talepleri incelemeye alındı” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ