Seçmen sayımız 60 bine yaklaştı

Türkiye'de ilk kez halkın oyuyla yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri dün itibariyle askıya çıktı. Muhtarlıklar aracılığıyla ilan edilen listeler, 9 Temmuz'a kadar as

GÜNDEM 2.07.2014 19:56:00 0
Seçmen sayımız 60 bine yaklaştı

ÜÇ ADAY VAR

30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından Türkiye yeni bir seçim süreci ile 12. Cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanıyor. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçim için Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş ve son olarak da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıklaması ile birlikte gözler Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvimine çevrildi. 

9 TEMMUZ’A KADAR KALACAK

Yüksek Seçim Kurulu’nun  açıkladığı takvime göre işleyen süreçte muhtarlıklar bünyesinde seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Vatandaşların ikamet ettiği yer, sokak ve bina bilgileri baz alınarak hazırlanan listeler bugün itibariyle ilçe seçim kurullarından alınarak ilan edildi. Seçmen listeleri 9 Temmuz günü mesai bitimine kadar askıda kalacak. Vatandaşlar bu tarihe kadar listelere bakarak seçmen kayıtlarını kontrol edebilecek. 

10 AĞUSTOS’TA SEÇİMLER VAR

Askıya çıkan listeler ilk gün olmasına rağmen vatandaşların ilgisini çekti. Listelerde kendi isimlerini ve aile fertlerini kontrol eden vatandaşlar hayırlı bir seçim süreci dilediklerini, asılan listelerdeki isimler ve diğer işlemleri muhtarlık aracılığıyla rahatlıkla yaptıklarını anlattı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tatil dönemine denk gelmesinin katılımı azaltacağını düşünenler yanında katılımı etkilemeyeceğini düşünenler de var. Seçimler 10 Ağustos Pazar günü yapılacakken, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ikinci tur oylama 24 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ise bulundukları ülkelerde ilk oylama için 31 Temmuz - 3 Ağustos, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama için 17 - 20 Ağustos tarihleri arasında oy kullanacak.

59 BİN 500 SEÇMEN VAR

Resmi olmayan rakamlara göre Kapaklı’nın nüfusu 59 bin 500 olarak açıklanırken, yine resmi olmayan rakamlara göre Çerkezköy’ün toplam seçmen sayısı ise 78 bin 250 olarak açıklandı.

Haber / Seyit SÜREN