Müftü Gülmek: " Allah oruç tutanlara sabır versin"

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, oruç tutanlara Allah'tan sabır dileyerek, "Ramazanı şerifin tüm İslam alemine ve ülkemize bereket getirmesini temenni ederim" dedi.

GÜNDEM 1.07.2014 16:27:00 0
Müftü Gülmek:

“İKİ BİN ÖĞRENCİ MEZUN ETTİK”

Mübarek Ramazan ayının 27 Temmuz tarihinde son bulacağını dile getiren Gülmek, "Müftülük olarak Çorlu'da bulunan din görevlilerimizle bir dizi toplantılarda, çalışmalarda bulunduk. Ramazan ayında teravih namazları, mukabele okunması, yaz kuran kursları hakkında toplantılar gerçekleştirerek sağlıklı dini bilgiler verilmesi konularında din görevlilerimiz ile çalışmalarımız oldu. Bu vesile ile Çorlu'da bulunan bütün camilerimiz de esnek saatler içinde mukabeleler okunacak. Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu bu seneki Kuran kurslarından 2 bin öğrenci mezun ettik. Yine bu sene düzenleyeceğimiz yaz kuran kurslarının başlama saati 10.00 bitiş saati ise 12.45'tir" ifadelerini kaydetti.

ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Ramazan ayında kurulan iftar sofralarına da değinen Müftü Adem Gülmek, "İftar sofralarımız Ramazan ayında israf sofraları olmamalı, iftar sofralarımızda envayı çeşit her türlü yiyeceği bulundurmamalıyız. Oruç nefsi frenlemektir. İftar sofralarımız da muhtelif orta yolu terk etmemeliyiz. İftar sofralarımızı fakir fukara ile paylaşmalıyız, onlara ikramlarda bulunmalıyız. Ramazan ayında kurulan zengin sofralarda muhakkak fakir ve yetimler bulunmalıdır" dedi.