Madımak katliamını ve torba yasayı protesto ettiler

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa'da 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel'de yaşanılan katliamda ölenler anılarak meclis gündeminde olan torba yasa protesto edildi.

GÜNDEM 1.07.2014 15:32:00 0
Madımak katliamını ve torba yasayı protesto ettiler

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi tarafından Tuğlalı Parkta düzenlenen eylemde 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması ile hayatını kaybedenler ölümlerinin 21. yılında anıldı. Eylemde, meclis gündeminde olan torba yasa, Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı. 

“ASİMİLASYON POLİTİKASIDIR”

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen üyesi Özdemir Kavak, Madımak katliamının davasının hala haklı sonuçlanmadığı belirterek, "Madımak katliamı insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardandır. Hala katliamın gerçek failleri yargılanmamıştır. Devletin katliamdaki rolü irdelenmelidir. Geçmişte halkları birbirine düşüren katliama zemin hazırlayanlar bugün hala ırkçı ve ayrımcı politikalarını sürdürmektedir. Katliamların esas amacı devletin ve iktidarların Ermenilere, Kürtlere, Alevilere karşı uyguladığı asimilasyon politikasıdır" dedi. 

"TORBA YASA ÖNERİSİ GERİ ÇEKİLMELİDİR"

Madımak olayında hayatını kaybedenlerin anılmasının ardından torba yasa hakkında açıklama yapan Filiz Çetin, "Eğitim Sen olarak kamu emekçilerinin hukuksal ve iş güvencesini ortadan kaldıran torba yasayı reddediyoruz. Yasa hukuksal güvenceyi ortadan kaldırarak kamu çalışanlarının hesap sorma yolunu kapatmaktadır. Hukuk iktidarın yaptıklarına meşruiyet kazandıracak bir araç olarak kullanılmak istenmektedir. Bu nedenlerle torba yasa önerisi TBMM Genel kurulunca geri çekilmelidir" dedi. Yapılan basın açıklamalarının ardından yaklaşık 30 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.