Kuş: Kimse hak yemeyecek

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş önceki gün yaptığı açıklamada, S Plakaların tanınması için bir süredir mücadele ettiklerini belirtti. Yaşar Kuş, ge?

GÜNDEM 29.06.2014 17:39:00 0
Kuş: Kimse hak yemeyecek

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKM)’nin, S plakalarla ilgili aldığı kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

 KORSAN TAŞIMACILIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Bu güne kadar en büyük sıkıntılarının servis taşımacılığı olduğunu belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, “31 Mart sabahı Tekirdağ olarak Büyükşehir ile tanıştık. Biz şoförlerin bu güne kadarki en büyük sıkıntısı servis taşımacılığı konusuydu. Personel taşıyıcıları için S plakanın tanınması çok iyi oldu. Zaten ilçemizde de servis çekenler arasında en büyük sıkıntılardan biri de buydu. S plaka almak için sırada bekleyen daha 120 adet araç var. Bunların da S plaka alması için UKM ile görüşeceğiz. UKM ile yapacağımız görüşmeler ve işbirliğiyle il genelinde korsan taşımacılığın önüne geçeceğiz. Bunda da kararlıyız. Kimse kimsenin hakkını yemeyecek” dedi.

S PLAKANIN TANINMASI İYİ OLDU

Başkan Yaşar Kuş, şöyle devam etti: “Servis araçlarının daha güzel bir ortamda çalışması ve haklarının korunması için UKM kurulmadan önce de S plaka tanınmayacak denmişti ve biz daha önce de S plakaların tanınması için mücadele ediyorduk. UKM’nin yapmış olduğu toplantıda S plakanın tanınması bizler için de çok iyi oldu. Tekirdağ İl genelinde servis ve personel taşımacılığı yaparak hizmet vermeyi sürdüren diğer plakalarda S plaka olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuda güzel şeyler ortaya çıkacak. S paklanın tanınması bizim için de önemliydi. UKM yeni kurulma aşamasında olduğu için yetkilileri de sıkmak istemiyoruz. Bundan böyle tüm sıkıntılarımızı UKM’ye bildireceğiz”diye konuştu.

UKM İLE SIKINTILARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, bundan böyle tüm şoför esnafının sıkıntılarını UKM ile çözeceklerini belirterek, “Servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın daha önce de bir takım sıkıntıları bulunmaktaydı. Oda olarak sorunların çözümü için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Ancak mevcut sıkıntıların bazılarını çözemedik. O da önümüze çıkan engellerden dolayı idi. UKM daha kurulmamıştı. Artık UKM kuruldu. İlçemizde taksi durakları, Servis araçları olsun onların da tüm sıkıntılarının çözümü için çalışacağız. UKM ile sık sık yapacağımız görüşmelerde sıkıntıları görüşerek çözümlenmesini sağlayacağız. UKM’de il genelindeki tüm servisçiler olmak üzere şoför esnafının her kesiminin sıkıntılarını çözümlemek için çalışmalar yapılıyor” dedi.

 Haber / Seyit SÜREN