Sarıgül: " Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğiz"

Son yerel seçimlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Cumhurbaşkanlığı seçimi için her siyasi partinin adayının olması gerektiği görüşÃ

GÜNDEM 29.06.2014 17:35:00 0
Sarıgül:

CUMA NAMAZINI KILDI

Geçtiğimiz günlerde Hakkari’ye, önceki gün de Edirne’ye bir ziyaret gerçekleştiren Mustafa Sarıgül, Selimiye Camii’nde cuma namazı kıldı. Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, Ramazan’ın ilk gününün cumartesi olduğunu ve Ramazan’dan önce son cuma namazını Edirne Selimiye Camii’nde kıldığını söyledi. Sarıgül, “Edirne Selimiye Camii’nin atalarımızın, ecdatlarımızın bizlere emanet ettiği dünya şaheseri bir camide Ramazan’dan önce son cumamızı kıldık, inşallah hayırlı ve uğurlu olur. Önceki gün bildiğiniz gibi Hakkari Kato Dağı’ndaydım, bugün de Edirne’deyim. İstiyorum ki Hakkari’den Edirne’ye barış olsun, analar ağlamasın, anaların yüzü her zaman gülsün. Ülkemizde barış ve demokrasinin hakim olması, bireyin, insan haklarının hakim olması en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

 

 

“CUMHURBAŞKANI OLACAK KİŞİNİN TÜM SİYASİ PARTİLERİ KUCAKLAMASI GEREKİR”

Daha sonra Edirne Belediyesi’ni ziyaret eden Mustafa Sarıgül’ü, Belediye Başkanı Recep Gürkan yurtdışında olduğundan Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu karşıladı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, Cumhurbaşkanlığında arzu ettikleri kişinin siyasal kişi olmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın tüm siyasi partileri kucaklaması gerektiğini ifade eden Sarıgül, “Halkımızın demokratik hakları olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu göz önünde bulundurarak oy vereceklerine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde her siyasi partinin adayını kendi göstermesi gerektiği yönünde görüşlerim olmuştu. O noktada Hikmet Çetin’in aday gösterilmesi konusunda şahsi görüşlerim vardı. Ama artık partimiz kararını verdi, çatı aday belli oldu. Bundan sonra Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemek için çaba göstereceğiz. Kamuoyunda bir adayın herkesin tatmin etmesi kolay değil, mümkün değil ama Ekmeleddin Bey’i tanıdıkça ve televizyonlarda konuştukça inanıyorum ki yurttaşlarımızın sevgisini kazanacaktır” dedi. 

 

 

“BENİM NEREYE GİDECEĞİME YAPTIĞIM ÇALIŞMALAR VE YURTTAŞLARIMIZIN TAKDİR DUYGUSU KARAR VERİR”

Bir gazetecinin “Bundan sonraki hedefleriniz nedir?” sorusuna Sarıgül, “Ben çok mutluyum, şunun için mutluyum; bir siyasi zaman zaman vatandaş olması lazım. Önemli olan bir siyasi kendi koltuğunu korumamalı, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumalı. Bir siyasi görevinden ayrıldıktan sonra bu kadar ilgi varsa, Kato Dağı’ndan Edirne’ye kadar bu kadar ilgi varsa değerli yurttaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yurttaşlarıma demokrasi adına teşekkür ediyorum. Benim nereye gideceğime ben karar veremem, yaptığım çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu karar verir” yanıtını verdi. Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Mustafa Sarıgül’e Edirne’ye özgü çeşitli hediyeler verdi. 

Haber / Gökhan TEKER