Muratlı'da uyuşturucu istatistikleri açıklandı

Muratlı Emniyeti sorumluluk alanında uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2013 yılı istatistiklerini açıkladı.

GÜNDEM 29.06.2014 17:30:00 0
Muratlı

ADLİ MERCİLERE GÖNDERİLDİ

2013 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, uyuşturucu kullanımı ve imalatı ile ilgili 6 dosyada soruşturma başlatılıp, bu olaylarla ilgili toplamda 7 kişinin yakalandığı kaydedilirken, yakalanan şahısların 2 tanesinin 18 yaş altı, 5 tanesinin 18 yaş üstü, 1 tanesinin de yabancı uyruklu olduğu ifade edildi. Dosyalarla ilgili toplamda 32 fişek ve 24 adet ectasy tabir edilen uyuşturucu hap ele geçirilip, 1 kişinin de tutuklandığı kaydedildi. 2013 yılı içerisinde Muratlı İlçe Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ise, Bulgaristan uyruklu bir şahıs üzerinde 350 gram kubar esrar ile yakalandı. Adli mercilere gönderilen şahıs tutuklandı.

MURATLI'DA 5 AYDA 13 DOSYA UYUŞTURUCUDAN AÇILDI 

2014 yılı Mayıs ayı sonuna kadar 5 ayda yapılan çalışmalarda ise, uyuşturucu kullanımı ve imalatı ile ilgili 13 dosyada soruşturma başlatıldığı açıklanırken, olaylarla ilgili toplamda 22 kişinin yakalandığı, yakalanan şahısların 5 tanesinin 18 yaş altı, 17 tanesinin 18 yaş üstü, 2 tanesinin ise yabancı uyruklu olduğu, dosyalarla ilgili toplamda 6 fişek, 18.28 gram kubar esrar, 11 adet ectasy tabir edilen uyuşturucu hap ve 0.42 cc eroin ele geçirilerek bir kişinin de tutuklandığı bildirildi. Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe sorumluluk alanında, içerisinde uyuşturucu madde kullanılabileceği düşünülen yerlerin sık sık kontrol edilmek sureti ile denetlendiği belirtildi. Bu şekilde 11 metruk binanın tespit edilerek, gerekli yazışmalar neticesinde belediye görevlileri tarafından yıkıldığı duyuruldu.

Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadelenin ısrarlı takiplerle ve yoğun bir şekilde devam edeceği vurgulandı.