1,5 saatlik kalp masajının ardından hayata döndü

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde arkadaşıyla birlikte çay içerken fenalaşan 61 yaşındaki Recep Özten, Uzunköprü Devlet Hastanesi'nin acil ünitesine kaldırıldı.

GÜNDEM 27.06.2014 20:55:00 0
1,5 saatlik kalp masajının ardından hayata döndü

Acil ünitesine geldiğinde tüm fonksiyonlarını kaybeden Özten'den, Kardiyolog Uzm. Dr. Hamit Çelik’in 1 buçuk saat süren kalp masajı ve 100 defa uygulanan elektro şok uygulamasının ardından solunum refleksleri alınmaya başlandı. Edirne Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınan Özten, sağlıklı yaşamına geri döndü.

100 DEFA ELEKTRO ŞOK UYGULANMIŞ

Dünyaya adeta yeniden geldiğini belirten Recep Özten, "Arkadaşımın dükkanında çay içerken birden yere düştüm. Arkadaşlarım beni hemen hastaneye getirmişler. Hastaneye geldiğimde ölüymüşüm. Kardiyolog Uzm. Dr. Hamit Çelik Bey bana 1 buçuk saat kalp masajı ve 100 defa elektro şok uygulamış. Öldükten 1 buçuk saat sonra tekrar beni hayata döndürmüşler. Uzunköprü Devlet Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÖLÜMCÜL RİTİMLER OLUŞTU

Vatandaşın 'Sihirli Melek' diye tabir ettiği Kardiyolog Uzm. Dr. Hamit Çelik ise, Özten'in hastaneye getirildiğinde yaşam fonksiyonlarının tamamen durduğunu dile getirerek, "Hastada solunum, kalp atımı ve tansiyon yoktu. Özellikle ilk yarım saat ölü vaziyette kaldı. Yarım saatten sonra kan sulandırıcı ilaç yaptık ve ölümcül ritimler oluştu. Ölümcül ritimleri durdurmak için 100 defa elektro şok verdik. Elektro şoku uyguladıktan 1 saat sonra hastanın kendi ritmi gelmeye başladı. Hastayı 112 ambulansla Edirne Tıp Fakültesi'ne sevk ettik. Fakültede bilinci açılan hastada gerekli tedavilerden sonra herhangi bir organ hasarı oluşmadı. Taburcu olan hastamız hiçbir şikayeti kalmadan normal hayatına geri döndü" dedi.

DOKTOR CESARETLİ VE ORGANİZE OLMALI

4 yıldır kardiyolog uzmanlığı yaptığını söyleyen Çelik, "4 yıl içinde bu tarz 3 vakayla karşılaştım. Bir doktorun önüne acil olarak gelen en kötü tablo o hastanın bütün fonksiyonlarının durması ve ex olmasıdır. Tecrübeme dayanarak söylüyorum böyle durumlarda doktor cesaretli ve organize olmalıdır. Doktor böyle vakalarda cesaretli bir şekilde ilaçları uygulamalıdır. Çünkü böyle vakaların daha kötüsü olamaz. İlaçlar uygulandığında yüzde 30 iyi bir başarı sağlanır" dedi.

Haber / Gökhan TEKER