İlçe Başkanlığı'na sürpriz aday

Ahmet Kambur'un istifası sonrası AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na Ahmet Akçay'ın atanmasının ardından, Tekirdağ'ın 7 ilçesinde ilçe başkanları görevden alındı.

GÜNDEM 27.06.2014 20:37:00 0
İlçe Başkanlığı

Kapaklı siyasi kulislerinde Ali Osman Orhan’dan boşalan İlçe Başkanlığı görevine ilçenin tanınan işadamlarından sürpriz bir ismin, talip olduğu konuşuluyor.

KOLTUĞA KİM OTURACAK?

AK Parti Kapaklı İlçe Eski Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti İl Yönetimi tarafından geçtiğimiz günlerde görevden alındı. Ali Osman Orhan’dan boşalan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı ise merak konusu oldu. Kapaklı Siyasi kulislerinde AK Parti İlçe Başkanlığı için Ömer Karadeniz, İrfan Demir, Şakir Demirel, Tahir Eke ve Hüseyin Şenses isimlerinin ağır bastığı konuşulurken, söylentilere göre ilçe başkanlığı için ilk ciddi adımı sürpriz bir isim attı.  

HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIM

Kapaklı siyasi kulislerinde dolaşan söylentilere göre ilçenin tanınan iş adamlarından Erol Buz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı görevine talip olduğunu belirtmek üzere önceki gün soluğu AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda aldı. Burada İl Başkanı Ahmet Akçay ile görüşme yapan Erol Buz, AK Parti ve Kapaklı’nın menfaatleri için verilecek her türlü göreve hazır olduğunu söyledi. Edinilen bilgilere göre Erol Buz, AK Parti tabanın desteğini alması halinde İlçe Başkanlığı görevine talip olduğunu kaydetti.

İLK GÖRÜŞMEYİ EROL BUZ YAPTI

AK Parti İlçe Başkanlığı için Tekirdağ’a giderek İl Başkanı ile ilk görüşmeyi Erol Buz’un yaptığı Kapaklı siyasi kulislerinde konuşulurken, İlçe Başkanlığı için adı geçen diğer isimlerin ise adaylık için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı ise merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, “Biz ilçe teşkilatlarımıza gerekli talimatları verdik. İlçe Başkanlığı’na talip olan herkes, teşkilatlarımıza giderek başvuru formunu doldurabilir. İl Yönetimi olarak bizler daha sonra bu formlar üzerinde müzakare yapıp hazırlayacağımız dosyayı Genel Merkez’e göndereceğiz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ