Minibüsçüler Coşkunöz'ü bırakmadı

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi 21'inci Olağan Genel Kurulu'nu dün saat 14.00'da Kooperatif binasında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 26.06.2014 19:25:00 0
Minibüsçüler Coşkunöz

DİVAN OLUŞTURULDU

Toplantıya Kapaklı Belediye Başkan Vekili Muzaffer Yıldırım, S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz, Hükümet Komiseri Enver Tepe ve kooperatif üyeleri katıldı. S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi 21’inci Olağan Genel Kurulu’nda açılış ve yoklamanın ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Şazi Eken, Divan üyeliklerine ise Yılmaz Er ve Nedim Demir’in seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Geçici Divan’ın oluşturulmasının ardından toplantının açılış konuşmasını S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz yaptı. 21’inci Olağan Genel Kurul’un tüm üyelere hayırlı olmasını temenni eden Coşkunöz, “Toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmıştır. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  

SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın bir haftalığına yurt dışına çıktığını ve yerine kendisini vekil olarak bıraktığını belirten Muzaffer Yıldırım ise “Buraya sizlerin sıkıntılarını dinlemek ve çözüm noktasında fikirler üretmek amacıyla geldim. Sizler sıkıntılarınızı muhakkak belediyemize yazılı olarak bildirmelisiniz. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir birimleri oluştuktan sonra özellikle ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları tek tek çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

ÇALMADIĞIM KAPI KALMADI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olduğunu söyleyen Coşkunöz, “Başkanımız bu sorunların çözümü için uğraşıyor” dedi. 2013 Ağustos ayında Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni kurulmasının gündeme geldiğini anımsatan Coşkunöz, “Fakat hala kurulamadı. Kooperatif olarak eskiyen araçlarımızı değiştirmek için defalarca toplandık. Fakat izin verilmedi. Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe verdik. Mahalle olduğumuz için vatandaşların ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları 13 Haziran’da verdiğimiz dilekçe ile meclise sunduk. Tek isteğimiz, buradan Kapaklı Hastanesi’ne kadar giden araçların, saat başı ilçe merkezine de girmesine izin verilmesiydi. Trafiğin yoğunluğunu öne sürerek talebimizi geri çevirdiler. Fakat şimdi buradaki 15 bin nüfus devlet dairelerindeki işlerini halletmek için Kapaklı’ya gelmek zorunda kalacak. Neden iki vasıta kullansınlar. Bununla ilgili çalmadığım kapı kalmadı. Kaymakamlığa oradan da Emniyet Müdürlüğü’ne gittim ama bir neticeye ulaşamadım” diye konuştu.   

KİMSEYE EYVALLAHIMIZ YOK

Coşkunöz, “Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüştüğünü söyledi. Belki sorunun çözümü için geçici izin verilebileceğini kaydetti. Bizim kimseye eyvallahımız yok. Biz hakkımız neyse onun peşinden sonuna kadar gideriz. Ben elimden geldiğince 15 yıldır sizlerle vatandaş arasında köprü vazifesi görmeye gayret ettim” dedi.

FEVZİ ABİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYALIM

Konuşmaların ardından S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi yönetim ve denetim raporları tek tek ibra edilerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra yeni yönetimin seçimine geçildi. Mevcut Başkan Fevzi Coşkunöz, 15 yıldır bu görevi yürüttüğünü ve artık çok yorulduğunu belirterek, başka bir adayın görevi devralmasını istedi. Üyeler tarafından Coşkunöz’ün adaylığını açıklamaması halinde aday olmasının istendiğini kaydeden Mehmet Aras, “Biz senin bir dönem daha bu görevi yürütmeni istiyoruz” dedi. Aras kooperatif üyelerine de sitemde bulunarak, “Lütfen bundan önce yaptığımız gibi Fevzi abimizi burada yalnız bırakmayalım ve elimizden gelen desteği verelim” dedi.

ISRARLARA DAYANAMADI

Üyelerin yoğun ısrarı üzerine yeniden aday olan Fevzi Coşkunöz, S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı’na tekrar seçildi. Fevzi Coşkunöz’ün yeni yönetiminde ise Mehmet Aras, Murat Alkan, Zeki Ülbegi ve Casim Aydın yer aldı. S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Denetim Kurulu üyeliklerine ise Türkay Helvacı ile Mevlüt Aydın seçildi. S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi ise 35 bin TL olarak belirlendi.

Haber / Ahmet KARDEŞ