Güneş gözlüğü deyip geçmeyin!

Çerkezköylü'leri güneş gözlüğü kullanımı konusunda uyaran Avşar Saat Gözlük ve Takı Satış Mağazası sahibi Aşkın Avşar, "Güneş gözlüğü deyip geçmeyin. GÃ?

GÜNDEM 26.06.2014 18:53:00 0
Güneş gözlüğü deyip geçmeyin!

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ DEYİP GEÇMEYİN

Aşkın Avşar,güneş gözlüğü alırken camlarının polorize ve UV filitreli olmasını da belirterek, “Özellikle vatandaşlarımızın çoğu yazın güneş gözlüğü alıp kullanırken nasıl gözlük kullanacaklarını bilmiyor.Rast gele sıradan alınarak kullanılarak kullanılan güneş gözlükleri göz sağlığı açısından sakıncalıdır.Bu nedenle güneş gözlüğü deyip geçmemek lazım. Güneş gözlüğü alırken gözlük camlarının polorize ve UV filitreli olmasına dikkat edilmelidir.Bu göz sağlığı açısından çok önemlidir.İnce hatlı kişiler güneş gözlüğü alırken yuvarlak hatlı gözlükleri tercih etmeli,Yuvarlak hatlı kişiler de köşeli güneş gözlüklerini tercih etmelidir.Bu gözlükler kişilere en uygun gözlüklerdir.Ayni zamanda kişi yüz şekline göre kullanacağı gözlük kendine yakışacağı gibi ayni zamanda da en uygun olan gözlüklerdir.”dedi.

  GÖZ SAĞLIĞI AÇISINDAN DOĞRU GÖZLÜK KULLANILMALI

Aşkın Avşar, göz sağlığı acısından doğru ve bilinçli gözlük kullanılması gerektiğini de belirterek, “Türkiye’de maalesef göz sağlığı acısından doğru güneş gözlüğü kullanan sayısı az.Doğru güzeş gözlüğü kullanıldığında göz sağlığı acısından çok önemlidir. Çünkü yazın kavurucu sıcağında bir çok kişi gün boyu güneş gözlüğü kullanıyor. Eğer doru gözlük kullanılmaz ise gözlerde  önemli sağlık problemi yaratır. Bu nedenle güneş gözlüğü kullananlar alırken mutlaka göz sağlığını tehdit etmeyen,göze zarar vermeyen gözlük camlarının polorize ve UV filitreli olmasına dikkat etmelidirler.Bu yalnız yetişkinler için değil çocuklar içinde geçerlidir.Doğru gözlük kullanılmadında güneş ışınları gözlere büyük zarar vermekte ve zaman içinde görlüğe neden olmaktadır.Bir de doru gözlük seçerken mutlaka gözlüklerin markalı olmasına dikkat edilmeli.İşporta da satılan rastgele gözlüklere bu nedenle itibar edilmemeli.Göz çok hasas bir organ olduğundan gözü koruyacak ve güneş ışınlarından etkilemeyecek olan mdoğru ve markalı polorize camlı ve UV filitreli güneş gözlükleri mutlaka tercih edilmelidir” dedi.

Haber/Seyit SÜREN