Yüz yüze vaaz dönemi başlıyor

Edirne'de merkezi vaaz sisteminin kaldırıldığını açıklayan Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, "Her camimizde cami imamlarımız dersler yapacak. Küçük küçük notlar şeklinde ayeti kerime meal

GÜNDEM 26.06.2014 18:43:00 0
Yüz yüze vaaz dönemi başlıyor

YENİ BİR UYGULAMAMIZ VAR

Darül Hadis Camii’nde gerçekleşen toplantıda merkezi vaaz sistemini kaldırıp, birebir vaaz sistemini getirdiklerini belirten İl Müftüsü Emrullah Üzüm, bu senenin Ramazan temasının da 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın' olduğunu ifade ederek “Bu sene yine Defterdar Camii'nde yine hatim ve teravih namazımız devam ediyor, orada bir değişiklik yok. Edirneli vatandaşlarımızın teravih namazının içinde çok fazla zaman almadan Ramazan ayının başından sonuna kadar bir hatmi şerif olan bir teravih namazına davet ediyorum. Ayrıca bu sene yaptığımız yeni bir uygulamamız var” dedi.

YÜZ YÜZE VAAZ GERÇEKLEŞECEK

Selimiye Camii'nde, Eski Cami'nde, Üç Şerefeli Cami'nde, Yavuz Selim Camii'nde, Kadı Bedrettin Camii'nde ve Mevlana Camii'nde sabit vaizlerin sürekli aynı camilerde aynı vaazları edeceklerini ifade eden Üzüm “Dolayısıyla konu bütünlüğü olması açısından teravih namazı öncesi bu camilerde vaazlarımız bu şekilde verilecek. Bu yeni bir uygulamadır, geçen sene bunu sadece Eski Cami'de yapmıştık” dedi. Üzüm, bu yıl yüz yüze vaaz sistemini getirdiklerini belirterek “Bu sene yine değişik olarak camilerimizde merkezi vaaz sistemini kaldırdık her camimizde cami imamlarımız dersler yapacak. Küçük küçük notlar şeklinde ayeti kerime mealleri, hadisi şerif mealleri, fıkhi hükümleri cemaatle paylaşacaklar. Yani böylelikle uzaktan vaaz değil, yüz yüze vaaz gerçekleşmiş olacak” dedi.

Haber / Gökhan TEKER