ÇEMYO 17. mezunlarını verdi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 17'nci mezuniyet töreni önceki akşam Çerkezköy Amfi Tiyatro'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.06.2014 22:25:00 0
ÇEMYO 17. mezunlarını verdi

BURADA PES ETMEMEYİ ÖĞRENDİK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni okul ikincisi Gülden Karapınar’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti. Çerkezköy MYO’da geleceklerini şekillendirme fırsatı bulduklarını söyleyen Karapınar “Burada çok şey öğrendik. Başarısızlık olasılığı artık bizi korkutmuyor. Çünkü burada pes etmemeyi öğrendik” dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM YOLCULUĞUMUZA BİN 200 ÖĞRENCİYLE DEVAM EDİYORUZ

2013-2014 akademik yılı mezuniyet törenine katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş “ÇEMYO 7 Ekşim 1994’te Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak Çerkezköy Belediyesi'nin üst katında büro yönetimi ve sekreterlik programı bir öğretim görevlisi ve 33 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Bugün hizmetlerimizi sürdürdüğümüz 1860 metrekare kapalı alana sahip binaya 18 Şubat 2002’de taşındık. 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nden ayrılıp, Namık kemal Üniversitesi’ne bağlandık. 33 öğrenci ile başladığımız eğitim öğretim yolculuğumuza bugün bin 200 öğrenci ile devam ediyoruz. Bu yıl mezun olacak öğrenci sayımız 300 civarındadır” dedi. 

ÇOCUKLARINIZA EN BÜYÜK DESTEĞİ SİZLER VERDİNİZ

2013 yılında Veliköy’deki yeni binanın temellerinin atıldığını ifade eden Buluş “Yüksekokulumuz 2014-2015 akademik yılında 5 bin 580 metrekare kapalı alandan oluşan yeni binasında eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır” dedi. Üniversitelerin bilgiyi öğretmeyi ve yaymayı temel görev edinmiş kurumlar olduğunu ifadeden Buluş, “Bu bağlamda sadece bilgiyi ve teknolojiyi üreten kurumlar değil, aynı zamanda toplumun kültürel unsurlarının geliştirildiği ve korunduğu yerlerdir. Üniversiteler bilimin, pozitif düşüncenin ön plana çıktığı, yaratıcı düşünceye açık kurumlardır” dedi. Öğrenci velilerine de seslenen Buluş “Sizler şüphesiz bu törenin en mutlu kişilerisiniz. Çocuklarımıza 15 yıla yakın eğitim yaşamı boyunca maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği oldunuz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir” dedi.  

ÇABALARINIZ HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

Öğretim elemanlarına da seslenen Buluş “Her zaman olduğu gibi bugün mezun olacak öğrencilerimize çağdaş, evrensel, ilkeleri benimseterek, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında onlara maddi ve manevi her türlü zorlukları göğüslemede gösterdiğiniz yardımlarınız ve onları hayata hazırlamada göstermiş olduğunuz özverili çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.

YENİ YAKLAŞIMLARI DENEYİN

Buluş, öğrencilere de seslenerek “Sormanın ve dinlemenin öğrenmenin önemli bir parçası olduğunu bilin. Yeni fikirlere ve parlak sonuçlara ulaşmak için sorarak ve dinleyerek önemli bir ham madde oluşturabilirsiniz. Yeni fikirlere açık olun ve bunları deneyin. Yeni yaklaşımları deneyin” dedi. Öğrencilerin iki önemli görevi olduğunu söyleyen Ercan Buluş “Birincisi burada kazandığınız mesleki eğitiminizi tüm yaşamınız boyunca kendinizi yenileyerek çağdaş bir biçimde toplumun hizmetine sunmaktır. İkincisi ise Ulu Önder Atatürk’ün bu cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlerin, aydın birer insan olarak, ülkemizin ve toplumumuzun temel sorunları ile ilgilenmek, bu konuda fikir üretmek ve toplumu aydınlatmak olmalıdır” dedi.

ÇEMYO YENİ MEZUNLARINI BU YENİ BİNADA VERECEK

Programın bir sonraki konuşmasını ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. ÇEMYO’nun 17.mezunlarını verdiğini belirten Akay “Çerkezköy’de eğitim öğretime katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Çerkezköy iş hacminin yoğun olduğu büyük bir ticaret merkezidir. Bu nedenle ÇEMYO’nun varlığını büyük ölçüde önemsiyoruz. ÇEMYO’nun daha da genişlemesi ve öğrenci sayısının daha da artması için elimizden geleni yapacağız. Bu arada Veliköy’deki yeni binanın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen eski belediye başkanlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki ÇEMYO yeni mezunlarını bu yeni binada verecek” dedi.

TÜM ARKADAŞLARIMI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Yeni binanın kısa sürede eğitim öğretime kazandırılması ve eksiklerinin biran önce giderilmesi için Çerkezköy belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vahap Akay “Bugün burada mezuniyet coşkusunu yaşayan tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Velileri için de bu mezuniyetin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca iş için mücadele edecek tüm arkadaşlarıma Allah kolaylıklar versin diyorum. Tüm arkadaşlar için Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün izinde mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

ŞİMDİ BU BİLGİLERİ KULLANMA ZAMANI

Mezun olacak öğrencilerin hayatlarında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirten NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Soysal, “Hocalarınız sizi gerekli bilgilerle donatmaya gayret etti. Ülkeye değer katacak bilgilerle donatıldınız. Şimdi bu bilgileri kullanma zamanı” dedi. Velileri kutlayarak konuşmasını sürdüren Soysal “Çocuklarınızın mürüvvetini görüyorsunuz. Büyük önder Cumhuriyeti bu değerli gençlerimize emanet etti. Bu vesileyle tüm çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

MESLEKİ BİLGİLERİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN

Bilginin arandığı zaman kolaylıkla bulunabilen bir unsur olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Soysal “Mesleki bilgilerinizi sürekli geliştirin. Bilgi sonsuzdur. Her zaman sizin ulaşabileceğiniz yerdedir” dedi. Soysal, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in yurt dışında bir programa katılması nedeniyle aralarında olamadığını fakat kendisinin selam ve sevgilerini gönderdiğini ifade etti. Son olarak öğrencilere “Yolunuz açık olsun” diye seslendi.

EĞİTİMİN HER ANIYLA YAKINDAN İLGİLİYİZ

Çerkezköy’de ÇEMYO’nun yürüttüğü çalışmaları memnuniyet ve takdirle takip ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, “Öğretim görevlisi ve idareci arkadaşlarımızın ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine şahit oldum. Çerkezköy’de eğitimin her anıyla yakından ilgiliyiz. Her zaman söylediğimiz gibi en esaslı meselemiz eğitimdir. Bu kapsamda kaymakamlık olarak Halk Eğitim kampanyasını başlattık. İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Çerkezköy sanayide olduğu gibi eğitimde de marka bir kent haline gelecektir” dedi.

EN İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM ÖĞRETİM VERECEK

ÇEMYO’nun yeni binasının Veliköy’de kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Yeni okulumuzun en iyi şartlarda eğitim öğretim vereceğine inanıyoruz. Başta Veliköy Belediyesi Eki Başkanı Hanifi Belindir olmak üzere bu binanın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Çerkezköy belediye başkanımız Vahap Akay da bundan sonraki süreçte ÇEMYO için elinden gelen desteği verecektir. Yeni bina ile birlikte Çerkezköy’de kalifiye eleman konusunda yeni bölümler açılacaktır, öğrenci sayısı daha da artacaktır. Bizim çocukların geleceğinden daha önemli bir meselemiz yok” dedi ve mezun olan öğrencilerin velilerini tebrik etti.

KEPLER HAVAYA ATILDI

Programda daha sonra 2013-2014 akademik yılı birincisi Ali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından başarı plaketi verildi. Okul ikincisi Gülden Karapınar’a başarı plaketini Rektör Vekili İhsan Soysal verirken, okul üçüncüsü Gülsüm Dedeoğlu ise başarı plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden aldı. Daha sonra okul birincisi Ali Yıldırım mezuniyet kütüğünün ismini çaktı. Program ÇEMYO bünyesindeki bölümlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle devam etti. Daha sonra mezun olan tüm öğrencilerin isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildiler. Programın sonunda keplerini havaya atan öğrenciler, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Erbay, ÇEMYO idarecileri, öğretim görevlileri, öğrencileri ve yüzlerce veli katıldı. Önceki akşam saat 20.00’da başlayan mezuniyet töreni, saat 22.00 sıralarında sona erdi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ