Gezici Müze ziyaretçilerini bekliyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'nin açılışı ?

GÜNDEM 23.06.2014 19:43:00 0
Gezici Müze ziyaretçilerini bekliyor

GEZİCİ MÜZE 26 İLİ DOLAŞTI

Tuğlalı Park’taki açılışa katılan Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Batman’da başlayan gezici müzesi turunun yeni durağının Tekirdağ olduğunu belirtti. 2014 yılında 81 ilin hepsini ziyaret etmeyi amaçlayan gezici müzenin Trakya bölgesindeki ilk durağının Tekirdağ olduğuna dikkat çeken Dişlioğlu, "5 Aralık 2013’te Batman’dan yola çıkan gezici müze 26 ili dolaştı. Tekirdağ’da 1 hafta ziyaretlere açık olacak müzenin bundan sonraki durakları sırasıyla Edirne, Kırklareli ve İstanbul olacak. Yaklaşık 4 bin parça savaş aleti ve savaş kalıntıları ile 200'ü aşkın resim Tekirdağlıların ziyaretini bekliyor. Başbakan yardımcımız Bülent Arınç’ın desteğiyle yola çıkan müze, 20014 yılı sonunda 81 ilimizi gezerek Çanakkale ruhunu Şehitler Diyarından Anadolu'ya taşıyacak" dedi.

 

 

1 HAFTA BOYUNCA AÇIK OLACAK

Çanakkale 100. Yıl Gezici Savaş Müzesi’nin açılışının yapılmasının ardından müze görevlisi Ali Uslu tarafından müzeyi ziyaret eden Basın Yayın Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık’a müzede bulunan eserler tanıtıldı. Müze görevlisi Ali Uslu, müzenin görevinin Çanakkale ruhunu tüm yurda tanıtmak olduğunu belirterek "Müzemiz 81 ili ziyaret etmeyi amaçlamaktadır. Batman’dan başladığımız yolculuğun yeni durağı Trakya bölgesi için ilk olarak Tekirdağ oldu. Müze ile yaptığım görevin kutsallığına inanıyor ve Çanakkale ruhunu herkesin anlaması için çalışıyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından ziyarete açılan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 1 hafta boyunca Tuğlalı Parkta 8.00- 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Haber / Gökhan TEKER