Akay: " Bu sorunu çözmek için yoğun çalışma yapacağız"

Önceki gün akşam saatlerinde yağan sağanak yağış sonrası Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Sayar sokak ile Samanyolu sokak arasında bulunan ve İmar sitesindeki evlerin su altında kalma seviyelerini ye

GÜNDEM 20.06.2014 14:20:00 0
Akay:

YAŞANANLAR BİZİ ÜZÜYOR

Belediye Başkanı Vahap Akay, her sağanak yağış sonrası Çerkezköy’ün belirli yerlerini su basması sonucunda vatandaşların maddi ve manevi zarara uğramasından son derece üzüntü duyduğunu ve bu sorunu kısa süre içinde çözümlemek için gerekenin yapılacağını belirtti. Başkan Akay, “ Her  sağanak yağış sonrası ilçemizin bazı belli yerlerinde su baskınlarının olması vatandaşlarımızı olduğu kadar bizleri de tedirgin etmekte ve bu sorunu tamamen çözümlemek için önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışma yapacağız. Sağanak yağışlar sonrası yaşananlar bizi üzüyor. Bundan bir an önce kurtulmamız lazım. Çerkezköy halkı bunu hak etmiyor. Bu konuda daha önce gerekli bir çalışma yapılmadığı da yaşanan durum karşısında önümüze çıkıyor.Bu nedenle öncelikle bu durumu çözümleyeceğiz.”dedi.

 

 

BÜYÜKŞEHİRDEN DE DESTEK ALACAĞIZ

Başkan Vahap Akay,su baskınlarının yaşandığı bölgeleri su baskınlarından kurtarmak için gerekli çalışmaların yapılması sırasında Büyükşehir Belediyesinden de destek alacaklarını belirtti. Başkan Akay, “Biz Çerkezköy belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşerek ilçemizde su baskını yaşanan bölgelerde vatandaşlarımızı su baskınlarından kurtarmak ve bir daha su baskını korkusu yaşamamaları için gerekli çalışmaları öncelikle yapacağız. Ayrıca engelliler derneğinin bulunduğu yerden  de sanayi bölgesine kadar uzanan bölgeye  kadar ara sokaklardan geçerek büyük bir proje için gerekli çalışmalar  yapılacak. Bu çalışmalar uzun süreceğinden asıl sıkıntı giderilene kadar su baskını yaşanan sokaklarda kaldırım ve set çalışmalarını ve tıkalı giderlerin kuka aracı ile temizleme işlemlerine başlayacağız. Bu konuda çok kısa süre içinde büyük projemizi faaliyete geçireceğiz.”diye konuştu.

Haber/Gökhan YILMAZ