Akgün'den, Mandalı'ya sert cevap

Kapaklı'nın tanınan iş adamlarından Zafer Akgün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda İmar Komisyonu'na havale edilen 350 ada 3 parseldeki â??

GÜNDEM 19.06.2014 17:47:00 0
Akgün

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriuyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı olan fakat İrfan Mandalı’nın CHP Kapaklı Belediye Başkan Adaylığı’nın açıklanmasının ardından açık bir şekilde Demokrat Partili Veysel Güven’i desteklediğini söyleyen Zafer Akgün, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın “Zafer Aygün de haybeye para kazanma derdinde” şeklindeki açıklamalarına cevap verdi. 

BURADAKİ HİSSELERİ TOPLAMIŞ

350 ada 2 parselin bir kısmında konutların olduğunu belirten Zafer Akgün, “Bahse konu parselin kalan kısmı ise Pazar Yeri vasfındadır. Son meclis toplantısında 350 ada 3 parseldeki arsanın vasfının imar planı tadilatı ile ‘Ticaret + Konut’ alanı olarak düzenlenmesi talebinin oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Akabinde bende konuyla ilgili yaptığım açıklamada bölgedeki tüm parsellerin konut alanı ve emsal 1.15 ve yükseklik 30.50 iken, buraya neden konut artı ticaret alanı fonksiyonu eklenmek istendiğini sordum. Çünkü kulağımıza bazı duyumlar geldi. İddiaya göre Başkan İrfan Mandalı buradaki bazı hisseleri toplamış. Bu yüzden parselin vasfını ticaret + konut alanı yapmak istiyor” ifadelerini kullandı. 

HİSSELERİN DEĞERİ 10 KAT ARTACAK

Zafer Akgün açıklamalarını şöyle sürdürdü: “350 ada 2 parselde yaklaşık 28 kişinin hissesi var. Vasfı Pazar Yeri olan ve daha önce Trakya İplik çalışanlarının yeri olarak bilinen parsel sonrasında ise S.S. Sedrus Konut Yapı Kooperatifi olarak el değiştirdi. Birileri de buradaki hisseleri topladı. Vasfı Pazar Yeri iken burasının değeri 2 TL ise ticaret artı konut alanı olduktan sonra değeri 20 TL olacak. Sonrada çıkıp Zafer Akgün haybeye para kazanma derdinde diyecekler. Ben 10 yıldır Kapaklı’da emlakçılık yapıyorum. Daha bir kişiye dahi Kapaklı’dan bir daire satmadım” dedi.

BENİ CÜNEYT E. İLE AYNI KEFEYE KOYAMAZSIN

Konuyla ilgili AK Partili meclis üyelerini göreve çağırdığı için Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kendisine cephe aldığını öne süren Zafer Akgün, “Kalkıp da beni Cüneyt E. ile aynı kefeye koyamazsın. Cüney E., Kapaklı’da bir gazetecinin kolunu kırdıran ve dönemin başkan vekilini ayağından vurduranın İrfan Mandalı olduğunu söylüyor. Eğer İrfan Mandalı’nın yüreği varsa çıksın ve ben böyle bir şey yaptırmadım desin” açıklamalarında bulundu.

KAYMAKAM DEMEK DEVLET DEMEKTİR

Konuşmasının devamında Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu da eleştiren Zafer Akgün, “Kapaklı’da Kaymakam var mı? Kaymakam demek Devlet demektir. Devlet de halkına sahip çıkmalıdır. Kaymakam hanımdan da beklentimiz halkına sahip çıkmasıdır. Kendisini göstermelidir. Kaymakamımızın gereğini yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Biliyoruz ki Kaymakamımız iyi niyetlidir. Fakat bu iyi niyet hem kendisine hem de Kapaklı’ya zarar verebilir” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ