Akay, "Yüzme kursuna talep fazla oldu "

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi'nin bu yılki 'Yaz Spor Okulu' kapsamında faaliyet gösteren branşlardan yüzme kursuna en çok talebin olduğunu belirtti.

GÜNDEM 19.06.2014 17:23:00 0
 Akay,

YÜZME’YE BU KADAR YOĞUN TALEP BEKLEMİYORDUK

Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda bu yıl en çok yüzme kursuna talep olduğunu belirterek, “Her yıl geleneksel olarak okullar tatil olduktan sonra faaliyete geçirdiğimiz ‘Yaz Spor Okulu’nda bu yıl sekiz branşta eğitim veriliyor. Eğitim verilen branşlar içinde bu yıl yeni faaliyete geçirdiğimiz yüzme kursuna tahminlerimizin üzerinde ve diğer kurslardan en çok tercih edilen yüzme kursu oldu. Yüzme kursuna  birinci dönem için katılım fazla 500 öğrencinin müracaatı alındı.İkinci dönemde de 500 öğrenci olmak üzere toplam bin öğrenci bu yıl Yaz Spor okulumuzda yüzme öğrenecek.Eğitimi yüzme konusunda uzman ve tecrübeli hocalar tarafından verilecek olan yüzme kursuna bu kadar talebin olacağını tahmin etmiyorduk.Tahminlerimizin üzerinde gerçekleşen talep diğer kurslardan çok daha fazla en çok tercih edilen oldu.”dedi.

 

 

YÜZME KURSLARI TEPE EMLAK KONUTLARI PİKNİK ALANINDA VERİLECEK

Başkan Vahap Akay, Yüzme kurslarının Eski Otogarın bulunduğu alanda oluşturulacak şişme havuzlarda verileceğini de belirtti. Başkan Akay, “Bu yıl Yaz Spor okulumuz da ilk kez açtığımız yüzme kursuna talebin beklenenden çok çok fazla olması bizleri çok sevindirdi. Yüzmeye bu kadar talebin olacağını hiç tahmin etmiyorduk. İyi ki bu kursu açmışız. Yüzme konusunda uzman ve tecrübeli hocalar tarafından verilecek olan yüzme kursuna katılacak ve katılan çocuklarımız yüzmeyi en iyi şekilde öğrenecekler. Amacımız çocuklarımızın Yaz Spor okullarında iyi eğitim almalarını sağlamak” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN