Etsif kapılarını ziyaretçilere açtı

Edirne'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ticaret, Sanayi ve İş Fuarı (ETSİF), kapılarını ziyaretçilere açtı.

GÜNDEM 19.06.2014 15:19:00 0
Etsif kapılarını ziyaretçilere açtı

“MUTLAKA ÇALIŞMALIYIZ”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen ETSİF’te bu yıl çeşitli sektörlerden birçok firma yer alıyor. 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında 5 gün sürecek olan fuarın açılışına, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ile çok sayıda işadamı ve vatandaş katıldı. Fuarın açılışında konuşan Vali Şahin, Edirne’nin 81 il içerisinde 14’üncü sırada olan gelişmiş bir il olduğunu kaydederek, “Kişi başına düşen milli gelir 13 bin dolar civarındadır. İlimizde toplanan vergi 2013 yılı rakamlarına göre 613 milyon TL olarak yansımış. Edirne için güzel bir rakam. İşte bu rakamlar sayesinde dünyada 16’ıncı sırada olan ülkemiz, 2023 yılında 10’uncu sıradaki hak ettiği yere ulaşacaktır. Her gün biraz daha ileri, eğer bugünümüz, dünle aynıysa gerideyiz demektir. Bugünümüz dünden ileri, yarınımız da bugünden ileri olmadıkça gelişmiş olamayız. Çevremizde bizler çalışan il ve çalışkan il olarak anılmamız lazım. Allah malı, mülkü çalışana verir, kendiliğinden mal mülk gökten zembille inmez. Biz aklı hür, vicdanı hür ve fikri hür bir nesil yetiştirmemiz için mutlaka çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

“TÜM KURUMLARLA BU ŞEHRİ YÖNETEREK BİRİKİMLERİMİZİ VE ENERJİMİZİ EDİRNE İÇİN HARCAMALIYIZ” 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Valiliğimizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, borsamızla, STK’larımızla, meslek kuruluşlarımızla velhasıl Edirne’de yaşayan ve toprağına ayağını basan herkesle birlikte hareket edeceğiz. Çünkü Edirne bir kişinin yönetmemesi gerektiği kadar büyük bir şehir. Böyle muhteşem bir şehir dünyada hiçbir yerde yok. Biz bu şehirden geçimini kazanan insanlar olarak, Edirne’den aldıklarımızı, o edindiğimiz birikimlerimizi Edirnelilere ve bu şehre geri vermek zorundayız. Edirne Belediyesi ben bu kente çivi çakmak istiyorum diyen herkese kimliğine bakmadan, inancına bakmadan, kökenine bakmadan, dünya görüşüne bakmadan sonuna kadar yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. Bizim bir tek siyasetimiz vardır, o da Edirne’dir” şeklinde konuştu. 

“FUAR TİCARET ERBAPLARINI VE ÇİFTÇİLERİMİZİ AĞIRLAYACAK”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da, "Bugün 14’üncü kez ziyaretçilere kapılarını açan ve iş dünyasını buluşturan Edirne Ticaret Sanayi ve İş Fuarı, 5 gün boyunca komşu ülkelerden ve bölgelerden gelen ziyaretçileri, halkımızı, ticaret erbabımız ve çiftçilerimizi ağırlayacak. Fuarın Edirne’mize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Katılımcılar daha sonra fuar alanındaki stantları gezdi. Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan, traktör ve biçerdöverlere binerek, hakkında bilgiler aldı. 

Haber/İHA