Öztürk: "Kuran-i Kerim'i sevdirmeliyiz"

Dinayet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün her yıl Türkiye genelinde 81 il ve ilçe belde ve köylerinde açılmasını sağladığı 'Yaz Kuran Kursları

GÜNDEM 19.06.2014 15:08:00 0
Öztürk:

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün 10.00-12.00 saatleri arasında düzenlediği  ‘Yaz Kur’an Kursu Programları ve Verimliliği Arttırma’ konulu konferans ilgi gördü. Konferansın konuşmacısı Saray İlçe Müftülüğü Vaizi Nurettin Öztürk, “Yaz Kuran kursuna katılan çocukları kurslara ve camiyi sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulmasını belirtti. Öztürk, Kur’an kurslarına her geçen yılda giderek arttığını belirtildi. Konferansa Çerkezköy’deki Camilerde ve kuran kurslarında görev yapan Çerkezköy İlçe Müftülüğü personelinin tümü katıldı.

 

 

KUR’AN KURSLARINA HER YIL İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Yaz Kuran Kurslarının yaz tatilinde çocukların dini bilgilerini geliştirmeleri ve namaz kılacak duaları öğrenmeleri açısından önemli olduğunu belirten Nurettin Öztürk, “Yaz Kuran kursları öğrencilerin islamın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim-İ doğru ve usulüne uygun bilmeleri ve okumaları ve ibadetlerini yapabilecek duaları ezberlemeleri açısından çok önemlidir. 1961’te mevzuata konulmuş olan yaz Kuran Kursları 1981 yılından itibaren tüm Türkiye genelinde başlatılmıştır. Bu kurslara her yıl ilgide giderek artmaktadır. Örneğin 2012 yılında 79 bin 745 cami ve Kuran kurslarında 2 milyon 417 bin 766 öğrenci ye 91 bin 819 Diyanet görevlisi eğitim vermiştir. 2013 yılında da 328 bin 193 cami ve kuran kursunda  3 milyon 59 bin 380 öğrenci katılmış olup 119 bin 282 Diyanet görevlisi eğitim vermiştir. Bu da gösteriyor ki her yıl kurslarımıza ilginin giderek arttığıdır ”dedi.

 

 

 KURSLARDA NORMAL EĞİTİM  SAATLERİNDEN  DAHA ÇOK EĞİTİM VERİLİYOR

Nurettin Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Yaz tatilinde çocukların boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve çocukları sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için çok iyi bir fırsat, ayni zamanda yol yöntem belirlemeleri acısından da önemlidir. Bu kurslarda çocuklar namaz kılacak kadar dua öğrenmesi de çok önemlidir. Ayni zamanda kursa katılan çocuklarımız İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim-i doğru ve usulüne uygun okumaları, ibadetlerini iyi yapmaları açısından da önemlidir. Kuran kurslarında eğitim saatleri normal eğitim saatlerinden kat kat fazladır. Bu nedenle çocukları kurslara bağlamak onlara Kur’an-ı  Kerim’i sevdirmek için çocuklarla çok iyi diyalog kurulmalı ve kursları sevdirmeliyiz. Gerekirse zaman içinde futbol ve piknik etkinlikleri de düzenleyerek çocukları kuran kurlarına çekmeliyiz” açıklamasında bulundu.

İLK HAFTA ÇOCUKLARI TANIMALIYIZ

Öztürk, kursların ilk haftasında çocuklarla tek tek ilgilenerek onları tanımak olduğunu da belirterek, “ Çocuklarımızı camide tutmak için onlarla çok iyi birer arkadaş gibi diyalog kurarak onları tek tek tanımalıyız. Onlara bu şekilde pozitif enerji verelim. Çocuklarımıza Allah sevgisini Kur’an sevgisini, peygamber sevgisini çok güzel öğretelim. Bu şekilde onların gönüllerine girelim. Bu nedenle herkes elini taşın altına koyarak  istediğimiz şekilde  eğitimi verelim. Onların dini bilgilerini ve maneviyatlarını yükseltelim” dedi. Nurettin Öztürk’ün konuşması sonunda da Yaz Kuran kurslarında verimliliğin artırılması için konferansa katılan din görevlileri çeşitli önerilerde bulundular. Toplantı sonunda önerilerin hepsinin değerlendirilerek uygulamaya konulması kararlaştırıldı.

Haber/Seyit SÜREN