"Can ve mal güvenliği ile ilgilenen bir meslekteyiz"

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, yaklaşık 1 ay önce Gökçeada yakınlarında gerçekleşen depreme dikkat çekerek, "Can ve mal güvenliği ile ilgilenen bir meslek

GÜNDEM 18.06.2014 18:18:00 0

“İMZA BEKLİYORLAR”

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Lüleburgaz şube temsilcilerinin belirlenmesi öncesi yapılan eğitim toplantısı için Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine geldi. Lüleburgaz Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Gökçe, "Can ve mal güvenliği ile ilgilenen bir meslekteyiz. Deprem olduktan sonra dikkatler üzerimize çekiliyor ama önlem baştan alınmalı. Maalesef artık inşaat sektörü siyaseti finanse eder durumda. Bu yüzden birçok yapı mühendislik bilgisiyle yapılmak yerine, bir formaliteye nasıl oturtulur diye düşünülerek yapılır durumda. Yerel yönetimler meslek insanlarıyla birlikte çalışmalı. Fakat onlarda siyasetin etkisinde kalıyorlar. Milletvekillerinin bile bilmediği bir anda kabul edilen Torba yasalarla yönetilir durumdayız. Hal böyle olunca yerel yönetimlerde mühendislerden mesleki bilgi yerine sadece formaliteden imza bekliyor" dedi. 

“SONUÇLARI HEP BERABER GÖRECEĞİZ”

Kent yönetiminin arkasından gitmek zorunda olmadıklarını ama onları da görmezden gelemeyeceklerini sözlerine ekleyen Gökçe, insanların can güvenliğinden sorumlu olduklarını belirtti. 

1920’lere dayanan deprem yönetmeliğinin olduğunu ve orada dahi bir binanın depreme dayanıklı nasıl yapılacağının yazılı olduğunu hatırlatan Gökçe, "Özellikle İstanbul’da çok katlı binaların neye göre yapılıp denetlendiği belli değil. Bu mesleğe sahip bir insan olarak ben ürküyorum. Deprem gelecek ve biz sonuçlarını hep beraber göreceğiz" dedi.