Başkan Kerman çalışmaları değerlendirdi

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.06.2014 18:00:00 0
Başkan Kerman çalışmaları değerlendirdi

İPSALA DALLIĞI 22 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Belediye Başkan Mehmet Kerman, her yıl yapılan İpsala Dallığının 22 Haziran’da yapılacağını kaydederek, “Daha önce 15 Haziranda yapacağımızı paylaşmıştık. Bölgedeki aşırı yağışların olması münasebetiyle bunu yapamadık.Yapılacak olan festivale de bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

HIDRELLEZ BAYIRINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Hıdrellez Bayırındaki çalışmaların devam etmekte olduğunu söyleyen Kerman, “Yeni bir imar yoluyla ilgili toplulaştırmada bırakılmıştı. Görevimize geldiğimiz gibi derhal bunun açılmasını sağladık. Bizim seçim beyannamemizde de böyle bir beyanat vardı. Bunu biran önce gerçekleştirmenin ve İlçemiz halkına bu yolu hizmete açmamız bizi çok duygulandırdı. İnşallah buradaki alana giriş çıkışlar daha kolay olacak. Burasının ilk etapta yolunun açılışını yaptık ama gelecekle ilgili birçok eksiklikleri var. İnşallah bunu önümüzdeki günlerde yine bir proje yaparak mesire alanı haline getireceğiz.  İlçedeki vatandaşlarımızın sabah kahvaltılarını burada yapacağı ve kendin pişir kendin ye gibi ailece sevdiklerini misafir edebileceği bir yer sunacağız.  Alandaki ormanla ilgili ağaçların bakımını Orman İşletme Müdürlüğü’müzden ricacı olduk. Yetkili arkadaşları ilçemize göndererek ağaçlarımızın bakımını yaptılar.  Yolumuzun yapılmasında da yardımcı oldu. Keşan Orman İşletme Müdürü’ne çok teşekkür ederim. Yolumuzun stabilize yapılmasında Eren İnşaat firması yetkilileri çok katkı verdiler.” dedi.

“ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Kerman”  Gelecekte Hıdrellez Bayırının etrafına 100 m de bir yazılı olan yürüyüş parkuru yaptıracaklarını ve burada vatandaşlarımız kaç metre yürüdüğünü bilecektir. Belirli bir dönem içinde oradaki dokuyu bozmadan ahşaptan bir kendin pişir kendin ye tarzında bir dükkan ya da restoran açık olacak. Böyle bir hizmeti en kısa zamanda getireceğiz. Bunun yanında masalar ve tuvaletler yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

30 GÜN BOYUNCA ENEZ CADDESİ’NDE 1000 KİŞİLİK GÜZEL BİR İFTAR YEMEĞİ VERECEĞİZ

28 Haziranda ilk orucu tutacaklarını ifade eden Belediye Başkanı “Buradan tüm ilçe halkımızı zengin fakir demeden kucaklamaya hazırız. Onlarla birlikte aynı tencereden aynı kazandan yemek yiyelim. Hiçbirimizin diğerinden farkının olmadığını göstermek, onlarla aynı çatı altında aynı gölgede birlikte orucumuzu açmak adına tüm ilçe halkımı zengin fakir gözetmeksizin Ramazan Ayında İftar Vaktinde yemek yemeğe davet ediyoruz. 30 Gün Boyunca Enez Caddesi’nde 1000 kişilik güzel bir iftar yemeği yapacağız. Bunu 1000 kişi diye sınırlandırdık, rakam 1500 olursa, 1500’e çıkarız. İlçemizde Ramazan etkinliklerimizi yaparken her gün 1 büyüğümüz, 1iş adamımız, 1 kurumumuz bu iftar yemeğini verecek. Bununla ilgili yazılarımızı yazdık. Yavaş yavaş talepler, kabuller gelmeye başladı. İnşallah her akşam yemeği veren hayırseverimizle birlikte iftarımızı açacağız.Manevi Havayı hep beraber teneffüs etmek adına ilçemize ilahiyat profesörlerini, hocalarımızı davet etmek istiyoruz “ dedi.

300 KİŞİLİK YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURDUNUN TEMELİNİ BİRLİKTE ATACAĞIZ

Belediye Başkanı Mehmet Kerman, üniversitenin koruma derneği başkanlığını halen yaptığını belirterek,”  Okulumuzun öğrenci sayısı her geçen gün artmakta onların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla defalarca Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz ile birlikte Ankara’ya gidip YURTKUR Genel Müdürlüğümüze müracaatlarda bulunduk. Ve sonuç aldık, ihalesi yapıldı. Temel atma törenini nasipse en kısa zamanda yapacağız. Biz bunları seçim dönemlerinde vatandaşlarımıza söyledik. YURTKURA 300 kişilik öğrenci yurdu yaptıracağız dedik. Ve bugün başladı” diye konuştu.

HASTANE İLE İLGİLİ HİÇBİR SIKINTI YOK

İlçede yapılması planlanan hastane konusuna da değinen Kerman, hastane ile ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını kaydederek “ Belli bir kısım internet ve sosyal medya aracılığıyla sağa sola şeyler yazıyor. Bunu yazan insanlar bir gün bu lafları söylediklerine hem pişman olacaklar ve utanacaklar” dedi.

Hastanenin ihalesi yapıldığının altını çizen Kerman, gecikmesinin tek amacının yol güzergâhında olmasını istediklerini belirterek,  Var olan hastanenin yanında bir tane kafeterya, çayhane, oturma veya işletme var mı? Yok.  Peki bir hastane olan bir yerde gidin başka yerde onlarca işletmeler faydalanıyor. Gelir elde ediyor. Bizler zaten yokuşta olan hastanemize kış şartlarında yolun kullanılmadığını tüm İlçe halkının biliyor. Ondan dolayı Meteorolojinin olduğu yere yapılmasını istiyoruz”dedi. Kerman,Hastanenin Meteoroloji’nin olduğu yere yapılması için hiçbir sıkıntı olmadığını ifade ederek, sadece sıkıntının yapılan ihalenin mevcut hastanenin yeri olduğu için bu işin uzadığını söyledi.  Yazışmaların devam ettiğini ve hastanenin olmama sorunu olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “en kısa zamanda birkaç ay içerisinde sizlerle birlikte temel atma törenini yapacağız” dedi.

 BAŞKAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kerman, İmar’a yolları açtıklarını, YURTKUR’un 300 kişilik öğrenci yurdu inşaatının başladığını, Hastanenin olmama şansının olmadığını, en kısa zamanda temel atma töreni yapacaklarını belirterek, “Daha göreve geldiğimiz gibi İpsala Şehir Stadı’nın soyunma odaları ve çevre duvarları yapılıyor. Ben bizzat suni çim yapılması ve 500 kişilik tribünün yapılması için Gençlik ve Spor Bakanımıza müracaat ettim. Halı sahamızın çevre düzenlemesi şuanda devam ediyor” dedi.İpsala İmam Hatip lisesinin çevre duvarlarının İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından karşılandığı ve İmam Hatip Lisesi’ne yurt yapım çalışmalarının son hızla devam ettiğini belirten Kerman, Esenyurt Belediye Başkanın Eşi Rabia Kadıoğlu adına yaptırılan caminin temelinin atıldığını çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE İÇME SUYU PROJESİ BAŞLIYOR

İçme Suyu Projesi konusunda açıklama yapan Başkan “Yarısı devletten, yarısı İller Bankasına borçlanma kanalıyla İçme Suyu ile ilgili Projemizi geçirdik. İçişleri Bakanlığı borçlanma ile ilgili yazıyı bize verdi. Ve en kısa zamanda Sağlık Bakanımızın da desteğiyle, İller Bankası İçme Suyu Projemizi ihaleye çıkarıyor. Birkaç içerisinde içme suyu da başlayacak.

 İNSANLAR TÜRKİYE’YE GELDİKLERİNDE İLK ÖNCE İPSALA BELEDİYESİ OLARAK ONLARI BİZ KARŞILAYACAĞIZ

Kerman, “Seçim çalışmalarımızda biz vatandaşımıza balık yemesini değil balık tutmasını öğreteceğiz dedik. Bu yoldan çıkarak ilçemizin gümrük yolu üzerinde ve şuanda İlçe Tarım Müdürlüğümüze tahsisli alanı talep ediyoruz. Müdürümle konuştuk,  bitişiğinde İpsala Belediyesi’nin 16 dönüm alanı var. Yaklaşık ikisinin toplamı 30 dönüm.  Burası yurtdışından gelen vatandaşlarımızın ilk uğrak yeri olacak. Burasını tamamen yöresel ürünlerimizin satılacağı bir alan yapacağız. Yaklaşık 50 kişiyi istihdam edecek burası. 50 kişi vatandaşımız, 50 ailemiz burada ekmek yiyecek. Buraya gelen vatandaşlarımız için tırlarını çekeceği park, lokantalar olacak. Kadınlarımız burada gözleme, yayık ayranı yapacak, salça, erişte makarna satacak. Türkiye artık İpsala’yı pirinciyle tanımaya başladı. Pirinç paketlerini burada 5 kg paketler halinde burada sattıracağız. İnsanlar Türkiye’ye geldiklerinde ilk önce İpsala Belediyesi olarak onları biz karşılayacağız.” dedi

HAYVANCILIK YAPMAK İSTEYİP DE YAPAMAYANLARA FIRSAT OLACAK

Hayvancılığı şehir içinden taşıyacaklarını belirten Kerman,  Belediye bünyesinde ve hazine arazilerinde uygun alanı tespit edip, burada hayvancılık projelerimizi yapacağız. Hayvancılık yapmak isteyip de yapamayanlara bile fırsat doğacak. Onlara da yer göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

 3-5 TANE CADDEYİ ALLAH’IN İZNİYLE ÇAMURDAN ÇIKARIRIZ

Basın mensubunun festival bu yıl olacak mı? Sorusu üzerine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Her taraf kazı halinde. Hal böyleyken biz burada işi eğlenceye dökmeyelim diyerek, İpsala Belediyesi bütçesinden festival için 300-400 bin para çıkacağına dikkat çekti.

Kerman”300-400 bin TL yi biz eğlenceye verirsek karınca ile ağustos böceği işine benzer. Biz yazın var olan Belediyemizin parasını festivallerde sazla, cazla harcarsak bu kışında ilçe halkını sokaklarda çamurla gezdiririz. Biz festivale vereceğimiz parayla 3-5 tane caddeyi Allah’ın izniyle çamurdan çıkarırız. Bu olamayacak diye bir şey yok, ama biz bugün için erteliyoruz.” diye konuştu.