İşine geri dönmek için eylemine devam ediyor

Şubat ayında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Senapa Stampa fabrikasından işten çıkarılan Salih Savaş eylemine devam ediyor.

GÜNDEM 18.06.2014 17:24:00 0
İşine geri dönmek için eylemine devam ediyor

MEYDANDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Senapa Stempa A.Ş nin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında sözleşmeli işçi olarak çalışan ve bir süre öncede fabrika yönetiminin kendilerini kadrolu işçi statüsüne geçirmesi sözünü bir kenara atarak Şubat ayında işten attığı Salih Savaş direnişine devam ediyor. Önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu’nun da destek verdiği eylemde Belediye meydanında basın açıklaması gerçekleştiren Savaş “  Emek düşmanı Senapa Stampa fabrikası meşru, yasal haklarımızı istediğim için bizleri işten çıkarttı. 4 Haziran 2013 tarihinde üç aylık bir sözleşme yaparak işe başladık. Bu üç aylık sözleşmemiz bittiğinde ise bizlere kadro güvencesi verildi. Ayrıca tüm haklardan eksiksiz olarak yararlanacağımız söylendi.  Ancak fabrika yönetimi bizi bu kadar zaman geçmesine rağmen kadroya almadı. Aksine bu süre içersinde bizlere asgari ücretin bile altında bir ücret verdi” diye konuştu.

 

 

“HAKLARIMIZI İSTEDİK”

Fabrikanın mesai paralarını ödemediğini, suç olmasına rağmen kendilerini aynı anda birden fazla bölümden çalıştırdığını iddia eden Savaş "Bizlerin örgütsüzlüğümüzden yararlanıp sömürdü. Artık hayat pahalılığı nedeniyle evimize kuru ekmek dahi götüremez hale geldiğimiz için fabrika yönetimi ile konuşma kararı aldık. Bu doğrultu da Senapa Stampa fabrikası Müdürü Metin Uymaz ile görüştük. Fabrika müdürü bizim yanlış bilgilendirildiğimizi hiçbir şekilde bizleri kadro verilmeyeceğini söyledi. Fakat bizler bazı arkadaşlarımızın kadroya alındığını duyduk. Bunun üzerine bizlerde kadroya alınıncaya kadar, tüm sosyal haklarımız verilinceye kadar mücadele etme kararı aldık. Daha sonra ise tekrar fabrikaya gidip taleplerimizi ilettik ve haklarımızı istedik. Bunun üzerine tüm yasal yollara başvuracağımızı belirttik” dedi.

“OTURMA EYLEMİ YAPTILAR”

Fabrika yönetiminin hukuksuz bir şekilde kendisini işten çıkardığını iddia eden Savaş “ Fabrika yönetimiz bizi işten çıkararak bu hukuksuzluğu örtbas edebileceğini bizleri susturabileceğini sanıyor, fakat yanılıyor. Biz biliyoruz ki son sözü daima hakları için direnenler yazıyor. Bunu Cansel Malatyalı, Türkan Albayrak, doluca işçisi Yılmaz Şahin, Kazova direnişlerinde somut olarak gördük. Bende Stampa fabrikası önünde 14 Şubat 2014 tarihinde çadır direnişine başladım. 121 gündür fabrika önünde direnişteyim. Tüm hakkımızı çadır direnişine desteğe bekliyorum” açıklamasında bulundu.  Senapa Stampa işçisi Salih Savaş’ın açıklamasının ardından grup oturma eylemi yaptı.