Cumhurbaşkanı Gül'e Tekirdağ'da coşkulu karşılama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Tekirdağ ziyaretleri kapsamındaki ilk durağı Tekirdağ Valiliği oldu. Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ ziyaretinde ilk olarak Valilik önünde kendisini ellerinde Türk ba

GÜNDEM 17.06.2014 19:58:00 0
Cumhurbaşkanı Gül

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt turu kapsamında Tekirdağ'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Dün saat 11.00’da Çorlu Havaalanı’nda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.45’te de Tekirdağ Valiliği’ne geçti. Burada Tekirdağlı’ları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla tek tek tokalaştı ve bazı vatandaşlarla da sohbet etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Tekirdağ Valiliği önünde karşılayanlar arasında Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve diğer protokol üyeleri de hazır bulundu. Daha sonra resmi tören için Valilik önüne gelen Abdullah Gül'e iki çocuk tarafından çiçek verildi.

 

 

TEKİRDAĞ’A CUMHURBAŞKANI OLARAK GELMEK, BUGÜNE NASİP OLDU

Tekirdağ Valiliği önünde vatandaşlara hitap eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sıcak bir havada kendisine gösterilen sevgi seli nedeniyle tüm Tekirdağlılara teşekkür etti. Daha önce başka vesilelerle birçok kez Tekirdağ'a geldiğini ifade eden Abdullah Gül, “Ancak Cumhurbaşkanı olarak gelmek, bugüne nasip oldu” dedi. Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki ve Trakya'daki büyük kenti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu tarihi vilayette siz değerli vatandaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Tekirdağ, vatan şairi Namık Kemal'in doğduğu, tarımın, sanayinin, ticaretin çok geliştiği bir ilimizdir. Buradaki bereketli topraklarda yetişen ayçiçeği, buğday gibi ürünlerinizle bütün Türkiye'yi besliyorsunuz. Tekirdağ’ın sanayisi, Marmara'nın ve Türkiye’nin en ileri sanayisidir. Birçok büyük sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapıyorsunuz. Şehriniz, Türkiye için tren yolları, kara yolları gibi birçok önemleri, değerleri, kıymetleri ulaşım imkanlarını da bünyesinde toplamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

MEMLEKETLERİNİN KIYMETİNİ BİLMEYENLERİN BAŞLARINA NELER GELDİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZ

Konuşmasının devamında Irak ve Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye olarak, şehirlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başlarına neler geldiğini görüyorsunuz. Çevrede olup bitenler televizyonlarda acı çekilerek izleniyor. Bütün Ortadoğu'da, son dönemde Irak ve Suriye'de olup bitenleri büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Onun için, şehrimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, memleketimizin, Türkiyemizin kıymetini hepimiz bilelim ve vatandaşlar olarak hepimiz birbirimize sevgi, muhabbet ve saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim" diye konuştu.

 

 

TÜRK MİLLETİ HER TÜRLÜ HİZMETE LAYIKTIR

Bir ülkede farklı farklı görüş ve düşünceler olabileceğini ancak çoğulculuk içinde birliği sağlayabilmek gerektiğini kaydeden Abdullah Gül, aksi takdirde kargaşa çıkacağını belirterek, “Bugün Türkiye'de huzur, istikrar ve vatandaşların birbirine saygısı olduğu için büyük kalkınma hamleleri, ekonomik başarılar gerçekleşiyor. Devletin hizmetleri bu sayede halkın ayağına kadar gidiyor. Tabii ki Türk Milleti her türlü hizmete layıktır. Sizlerin daha çok büyük beklentileriniz vardır. Bunların hepsini yerine getirmek, devletin de milletin de hepimizin görevidir. Her şeyin başı huzurlu, saygılı, mutlu, karşılıklı sevgi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınmadır” açıklamalarında bulundu.

 

 

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Gül, "Maalesef komşumuz Irak'ta olup bitenler bir iç savaş, mezhep savaşı gibi görüntü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlıkta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Ama gördüğünüz gibi cehalet, öfke, kin söz konusu olunca insanlar birbirini nasıl yok ediyorlar. Onun için bir an önce komşularımızda huzurun, komşu ülkelerde barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Musul'da Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisindedir. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi Türkiye'ye sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz” dedi.

 

 

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Türkiye’nin, iki ateş arasında kalan Irak'taki Türkmenlerin her zaman yanında olduğunu ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Onları geçmişte de yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Gereken her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu olayların herkese ders olması gerektiğini vurgulayarak, herkesin birbirinin, ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini, el birliği içerisinde geleceğe, çocuklara daha iyi bir Türkiye hazırlamak için çok daha fazla çalışması, dayanışma içinde olması, birbirlerine sırt vermesi gerektiğini kaydetti. Bugün Tekirdağlı’larla birlikte olacağını ve bu geceyi şehirde geçireceğini belirten Gül, konuşmasının devamında Tekirdağ’da ziyaret edeceği yerlerden bahsetti. Gül, ziyaretlerinde şehirle ilgili bilgi alacağını ve yarın Kırklareli'ne geçeceğini kaydederek, sıcak havada kendisini bekleyenlere tekrar teşekkür etti.

 

TÜM ŞEHİR BAYRAKLARLA DONATILDI

16 yıl aradan sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanı’nı ağarlamanın heyecanını yaşayan Tekirdağ’da tüm şehir, Türk bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk ve Abdullah Gül’ün fotoğrafları ile donatıldı. Tekirdağ Valilik binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Gül'ün dev posterleri asıldı. Valilik ziyaretinde dikkatlerden kaçmayan bir diğer görüntü ise evlerinin balkonlarından Cumhurbaşkanı Gül’ü izlemeye çalışan vatandaşlar oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Tekirdağ Valiliği önüne gelene kadar alana serilen kırmızı halıyı sürekli temizleyen Valilik görevlisi de dikkatlerden kaçmadı.

 

TEKİRDAĞ 8’İNCİ KEZ BİR CUMHURBAŞKANI’NI AĞARLADI

Valilik binası önünde halka seslenen Abdullah Gül, daha sonra Tekidağ Valisi Ali Yerlikaya’nın makamına geçti. Valilik balkonuna çıkıp vatandaşlara el sallayan Abdullah Gül, daha sonra Valilik makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Buarada kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 16 yıl sonra bir Cumhurbaşkanı’nın Tekirdağ’a ziyarette bulunduğunu belirterek, “Tekirdağ, tarihi boyunca 8’inci kez bir Cumhurbaşkanı’nı ağarladı. Cumhurbaşkanımızın Tekirdağ’a teşrifleri bizleri oldukça onurlandırmıştır. Bu vesile ile 875 bin Tekirdağlı adına size şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Vali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına şehirde bir hatıra ormanı oluşturduklarını ifade etti.   

 

 

HALK İLK DEFA KENDİ CUMHURBAŞKANI’NI KENDİSİ SEÇECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun “Seçimlere çok az kaldı, eşyalarınızı toplamaya başladınız mı?” şeklindeki sorusuna, “Halk ilk defa kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçecek. Bende görev sürem dolana kadar vazifemin gereğini yerine getirmeye devam edeceğim” diye cevapladı. Bir basın mensubunun da “CHP ve MHP’nin Çatı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki görüşleriniz nelerdir” sorusunu da yanıtlayan Abdullah Gül, “Cumhurbaşkanlığı görev sürem boyunca her zaman siyaset üstü bir duruş sergilemeye çalıştım. Görevim bitene kadar da bu duruşumu koruyacağım” dedi.

 

 

ŞEHRİNİZİN İHTİYAÇLARINDA HİÇBİR SİYASİ FARK GÖZETİLMEZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e Tekirdağ hakkında bilgiler verdi. Gül burada yaptığı konuşmasında, "Tekirdağ Büyükşehir olunca başkanlarının da sorumlulukları sadece il vilayeti şehir merkezi değil bütün artık ilin planlaması söz konusu oluyor. Şehrinizin ihtiyaçlarında hiçbir siyasi fark gözetilmez. Herkes el birliği içerisinde çalışır. Şehirlerin asıl emanetçisi belediye başkanlarıdır. Uzun vadeli vizyon, şehri uzun vadede yaşanabilir yapmakta. Özellikle Tekirdağ’ın ilçeleri çok göç aldığı, büyük sanayi yatırımları yapıldığı için hızlı büyüyen iller burası. Trafik sorunları, altyapı sorunları ortaya çıkar" açıklamalarında bulundu.

 

 

ÇOK İYİ BİR KOORDİNE GEREKİYOR

Belediyelerin meclisleri, danışmanlarıyla, teknik ekipleriyle çok iyi planlanması lazım olduğunu yineleyen Gül, "Gelecekte şehri daha cazip yapmak için bu şehri ileride daima yaşanılır bir şehir yapabilmek belediye başkanlarının gelecekle ilgili vizyonlarıyla çok bağlıdır. Şüphesiz ki bu işler yapılırken tüm devlet birimleri, yerel birimler çok iyi bir koordine gerekiyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00’da da Tekirdağ’da yatırımı bulunan işadamlarıyla Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Terası’nda öğle yemeğinde bir araya geldi. Saat 15.30’da Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 Yılı İlk Ürün Alım Töreni’ne katıldı. Saat 17.00’da 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Abdullah Gül, akşam yemeğini ise Ramada Otel’de yedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ-Gökhan YILMAZ