Okul alanı resmi kurumlarca kullanılacak

Tekirdağ ilçesi valilik binasının hemen arkasında olan Süleymanpaşa ilkokulu artık 100. yıl mahallesinde hizmet verecek. Okulda öğrencisi olanları üzen bir durum gibi görünse de mahalle sakinleri tarafından

GÜNDEM 17.06.2014 19:57:00 0
Okul alanı resmi kurumlarca kullanılacak

SIKINTININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Okulda öğrencisi olan lakin okul çevresinde ikamet etmeyen ailelerin öğrencilerinin servisleri sebebiyle günün büyük bir bölümünde Süleymanpaşa ilçesinde şehir merkezinde çok büyük trafik sorununa sebep olan okul en sonunda vatandaşların istediği doğrultuda bulunduğu yerden taşınarak kaldırıldı. Böylelikle merkezde oluşan sıkıntının da önüne geçilmiş oldu.

OKULDA MAHALLENİN ÇOCUKLARINDAN ÇOK SERVİS İLE GELEN ÖĞRENCİ VARDI

Okulda öğrencisi olan ancak mahalle sakini olmayan, yaşanan sıkıntılardan habersiz olan bir kaç öğrenci velisi tarafından dile getirilen okul taşıma işinden memnuniyetsizlik duyuluyormuş intibası ise kamuoyunu gereksiz meşgul etmekten öteye geçemedi. Yetkililerin kulak asmadığı asılsız iddialar ile sönük dedikodulardan öteye geçmeyen Tekirdağ Süleymanpaşa ilkokulu bulunduğu yerden taşınması mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı. Çevresine yarattığı trafik sorunu sonlandırarak olan çalışmayla önümüzdeki dönemlerde mahallede yaşayanlara rahat bir nefes alma şansı verildiğini gösteriyor.

TRAFİK FELÇ OLUYORDU

Sabah, öğle, akşam defalarca çevresindeki yolların tıkanmasına sebep olan trafik karmaşası yüzünden ambulans, itfaiye ve çok sayıda hayati değer taşıyan araç buraya girememekte ve alternatif yolları aranırken büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Yapılan çalışmadan memnuniyet duyduğunu söyleyen Süleymanpaşa ilkokulu çevresinde yaşayan mahalleliler okulun bir devlet kurumu olarak kullanılması öğrencilerin de şehir içinde ki karmaşadan uzak eğitim görmesi daha hayırlı olacaktır dediler.