HFZL'de mezuniyet heyecanı yaşandı

Çerkezköy'ün ilk Anadolu lisesi olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 15'inci mezuniyet yılında toplam 185 öğrenciyi mezun etti. Programda konuşan Kaymakam Metin Kubilay,Hacı Fahri Zümbül Anadolu

GÜNDEM 17.06.2014 19:48:00 0
HFZL

“ BUGÜNE KADAR 2500 ÖĞRENCİ MEZUN VERDİK”

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 2013-2014 Pilav ve Mezuniyet günü önceki gün okul bahçesinde 16.30-20.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.  Program okul öğrencilerinin yer aldığı konser ile başlarken, davetlilere de pilav,ayran ve tatlı ikramı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda açılış konuşmasını Okul Müdürü İsmail Sayar yaptı. Sayar: “Öncelikle bu mutlu günümüze katılımınızdan dolayı protokol mensuplarımıza, velilerimize ve tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzun bu yıl 15’inci dönemlerini mezun ediyoruz. Okulumuzdan bu güne kadar mezun olan 2500 öğrencimizden yalnız 25 öğrencimiz üniversiteye yerleşemedi. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin yüzde doksan dokuzunun üniversite sınavlarını kazanarak istedikleri bölümlere yerleşmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Bu başarı öğretmenlerimizin ve velilerimizin başarısıdır. Öğretmenlerimiz kadar velilerimizde üzerlerine düşen görevi çok iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu nedenle başta bu başarının mimarı olan öğretmenlerimizi ve velilerimizi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Çünkü bu başarıda onların hepsinin payları büyüktür” diye konuştu.

 

 

“BUGÜN EMANETLERİ TESLİM EDİYORUZ”

Öğrencileri mezun ettikleri için gururlu ve üzgün olduklarını kaydeden Sayar “ Velilerimizin 4 yıl önce bize emenat ettikleri canlarına kendi canlarımız gibi sahiplenerek emanetleri en iyi şekilde yetiştirdik ve bu gün bizlere emanet edilen canları velilerimize teslim etmenin de ayrı bir gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Çocuklarına okul idaresi olarak sahip çıktık. Okulumuzu yaptıran rahmetli Hacı amcamız bu gün aramızda olsaydı inanın bizlerden çok daha fazla o mutlu olurdu. Rahmetli Hacı Fahri Zümbül’ü huzurlarınızda bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz. Onu her hafta mezarına giderek anıyor ve dualarımızı okuyoruz. Hacı amcamız aramızda olmasa bile o bizi görüyor ve ne kadar çok mutlu olduğunu biliyorum.  Huzur içinde yatsın” diye konuştu.

 

 

“MEZUNLAR DERNEĞİNİ AĞUSTOS AYINDA KURUYORUZ “

Müdür İsmail Sayar, geçen yıl mezuniyet töreninde okuldan mezun olan öğrencilerin bir araya gelmelerini sağlamak için mezunlar derneği kuracaklarını da anımsatarak, “ Geçen yıl hatırlayacağınız gibi okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz bir mezunlar derneği kurulmasını talep etmişlerdi. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık ve Ağustos ayı içerisinde derneğimizi açacağız. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin yüzde doksan dokuzu çeşitli üniversitelerde eğitim görmesine rağmen yüzde doksanı yeniden ilçemize gelerek çeşitli iş kollarında iş sahibi olarak çalıştıklarını görmekte bizleri ayrıca mutlu etmektedir.Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize yeni yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.  Müdür İsmail Sayar’ın konuşmasının ardından meslekte yirmi yılını açan öğretmenlere plaketlerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay verdi.

 

 

BAŞARILI BİR EĞİTİM YILI GEÇİRDİK”

Plaket töreni sonrasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da konuşmasına Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ni ilçeye kazandıran rahmetli Hacı Fahri Zümbül’ü anarak konuşmasına başladı. Kaymakam Kubilay, “Tüm hayırseverleri ilçemize rahmetli Hacı Fahri Zümbül amcamız gibi böyle güzel eğitim kurumları kazandırmasını diliyorum. İlçemize okul yaptıran tüm hayır sever vatandaşlarımı da kutluyor vefat edenlere de  Allah’tan rahmet diliyorum. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesinin 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de büyük başarı elde ettiğini görüyoruz. Bu başarının mimarları olan öğretmenlerimize, idarecilerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze  ve velilerimize de teşekkür ediyorum. Bu yıl gerçekten başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Bu öğretim ve eğitim yılında ÇTSO 3 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü yaptı. Bu nedenle ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kovuva başta olmak üzere tüm ÇTSO yönetimine de teşekkür ediyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızın  ve Çerkezköy Belediyemizin eğitime verdiği destek  bizleri çok mutlu ediyor.”dedi ve sonra mezun olan öğrencilere yeni eğitim öğretim hayatlarında ve yaşamlarında başarılar diledi.

 

 

“ EĞİTİM EN ÖNEMLİ KONUMUZ”

Eğitim konusunu Çerkezköy Kaymakamlığı olarak çok önemsediklerini kaydeden Kubilay “Her toplantımızda Eğitim en önemli konumuzdur diyoruz.  Bu eğitim yılını başarılı bir şekilde tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu haftadan başlayacak olan önümüzdeki  dönem eğitim yılı hazırlıklarında tüm okullarımızın fiziki durumları tek tek elden geçirilerek yeni döneme hazır hale getirilecek. Kaymakamlık olarak yeni dönemin eğitim öğretim planlarını hazırladık. Neler yapılması konusunda da denetimlerimizi yaptık. Okullarımızın yeni dönemde başarılarının daha da artması için çalışacağız. İlçemizde eğitim seferliği adı altıda kampanya başlattık. Amacımız okullarımızdaki başarıların artmasıdır. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi beş Avrupa Birliği projesi hazırlaması ve derece alması, Tubitak’ın hazırlamış olduğu proje yarışmasında ilçemizi en iyi şekilde de temsil etmiştir. Eğitim seferberliğimizde tüm kurum ve kuruluşlarımızı eğitime destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu. Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından 4 yıldır aralıksız olarak Okul Aile Birliği Başkanlığı yapan Cemal Çamlı’ya plaket verdi.

 

 

OKUL BİRİNCİSİ HANDE AKMAN OLDU

Okul Aile Birliği Başkanı Cemal Çamlı’ya plaket sunumu ve Çamlının konuşmasının ardında da 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında okulu ilk üç derecede bitirenlerin isimleri okuldu. 12/A Sınıfı öğrencisi Hande Akman 94.32 puan ortalaması ile okul birincisi olurken,12/A Sınıfı öğrencisi Berkay Çelebi 93.87 puan ortalamasıyla ikinci, 12/A Sınıfı öğrencisi Gönül Bostancı da 93.63 puan ortalaması ile okul üçüncüsü oldu. Okul üçüncüsüne ödülünü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ikinci Berkay Çelebi’ye ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve okul birincisi Hande Akman’a da ödülünü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

“BU GÜN HEPİMİZ İÇİN MUTLU BİR GÜN”

Ödül törenin ardından konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” İlçemize bu okulu kazandıran rahmetli Hacı Fahri Zümbül amcamızın ilçemize böylesine güzel ve başarılı bir okul kazandırmış olması bizleri çok mutlu etti. Bu gün hepimiz için mutlu bir gündür. Bu kurumun başarısında katkısı olan öğretmenlerimize, idarecilerine, velilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten H.F.Z. Anadolu Lisesi bizlerin göğsünü kabartan bir okulumuzdur. Bu başarıda emeği gecen ve destek veren herkesi kutluyorum. Mezun olan öğrencilerimize iş ve üniversite hayatlarında başarılar diliyor, bu güzel ve mutlu güne katılan herkese şükranlarımız sunuyorum” dedi.

185 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Bu yıl 15’inci yıl mezunlarını veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi mezuniyet programı mezun olan öğrenciler tek tek sahneye davet edilmesi ile devam etti. Mezun olan öğrencilere diplomaları sınıf öğretmenleri tarafından verilirken, her sınıf diplomalarını aldıktan sonra öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.Programın sonunda da tüm öğrenciler okul merdivenlerinde bir araya gelerek kep ve cübbelerini  havaya attılar. Veliler çocuklarının bu anını görüntülemek için bir birleriyle yarıştılar. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi mezuniyet törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva,Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Yırtar,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Belediye Meclisi üyeleri Nedim Yılancı,Nihat Mıstık,Çerkezköy Eski Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal,H.F.Z.  Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar,okul müdürleri,öğretmenler ve veliler katıldı.

Haber/Seyit SÜREN