"Kış Sezonunda soba satışları beklenen düzeyde gerçekleşmedi"

Bölgenin elli yıllık soba üreticisi firması olan Recep Sobaları Onur Ticaret sahibi Çerkezköy'ün sevilen iş adamlarından Onur Kabaklar bu yıl kış mevsiminin önceki yıllara göre yağışsÄ?

GÜNDEM 16.06.2014 19:31:00 0

50 YILDIR KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN SOBALARIN SATIŞINI YAPIYORUZ

Onur Kabaklar, elli yıl önce soba sektöründe Vize ilçesinde Recep Sobaları Onur Ticaret olarak üretime başladıklarını ve  25 yıldan bu yana da Çerkezköy’de açtıkları satış mağazasında kendi üretimleri olan soba ve mangal gibi ihtiyaç maddelerinin satışını yaptıklarını ve üretime ilk başladıkları günden itibaren müşteri memnuniyeti ön planda tuttuklarını, elli yıldan bu yana da en az iki yıl garantili olarak soba satmaları nedeniylede ayakta durduklarını belirtti. Kabaklar,  “Soba üretimleri tamamen kenti ürünlerimizdir. Bölgemizde genellikle Güzine Sobalar ile Kovalı sobalara daha çok talep oluyor. Ancak belirttiğim gibi bu yıl kış mevsimi önceki yıllara göre çok daha ılıman geçmesi bizim sektörü de çok etkiledi ve beklediğimiz satışları yapamadık.”dedi.

“ BU YIL GÜZİNE VE KOVALI SOBALAR TERCİH EDİLDİ”

Kabaklar, bu yıl kış mevsiminin önceki yıllara göre yağışsız ve ılıman geçtiğini ancak vatandaşların güzine ve kovaları tercih ettiklerini de belirterek, “ Bu yıl kış görmedik ancak zaman zaman havaların soğuk olması nedeniyle yinede kış mevsimi boyunca evlerde sobalar yandı. Özellikle bahçeli ya da yer evleri olarak tabir ettiğimiz evlerde oturan vatandaşlar evlerinde ekmek börek ya da pide gibi hamur işleri çokça yapmaları nedeniyle güzine sobaları daha çok tercih ettikleri görüldü.”diye konuştu.

MANGAL SATIŞLARINDA DA DURGUNLUK HAD SAFHADA

Recep Sobaları Onur Ticaret Sahibi Onur Kabaklar, bu yıl kış mevsiminde bulamadıkları satışları yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mangal  satışlarında beklediklerini ancak Ramazan ayınında gelmesiyle mangal satışlarının da da duraklama yaşadıklarını belirtti.. Kabaklar, “Yazın tek ümidimiz mangal satışları idi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklığında yaşanan artış ile birlikte on onbeş günlük bir süre içinde mangal satışları çok iyi gidiyordu. Ancak şimdi de Ramazan ayının gelmesi nedeniyle mangal satışları da durdu. Tek ümidimiz Ramazan sonrasına kaldı. Kış mevsiminde soba satışlarında beklediğimiz satışları yapamamamız dolayısıyla ümidimizi mangal satışları idi. Tam yazın ortasında da ramazan ayı olması satışlarımızı büyük ölçüde etkiledi. İnşallah Ramazan’dan sonra havalar iyi giderde mangal satışlarından biraz olsun para kazanırız.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN