Albayrak: İstanbul'un arka bahçesi değiliz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün sabah saat 10.00'da Tekirdağ Yelken Kulübünde basın mensupları ile buluştu.

GÜNDEM 16.06.2014 18:33:00 0
Albayrak: İstanbul

“BÜYÜKŞEHİR OLAN TEK İLDİR”

Başkan Kadir Albayrak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve gelişinin 69. gününde Tekirdağ il genelinde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluşmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti. Başkan Albayrak, “Tekirdağ Avrupa yakasında 750 bini geçen nüfusu ile Büyükşehir olan tek ildir. Tekirdağ kesinlikle artık İstanbul’un arka bahçesi değildir ve olmayacak” dedi.

 

 

TRAKYA’DAKİ TEK BÜYÜKŞEHİR BİZİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın 8 Nisan tarihinde mazbatasını alarak göreve başladığının 69. gününde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Daire Başkanlarıyla birlikte dün sabah saat 10.00’da Tekirdağ Yelken Kulübünde basına verdiği sabah kahvaltısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Albayrak açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Albayrak, “Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra 8 Nisan’da mazbatamı alarak başladığım Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimde bu gün 69’uncu günümdür. Hepinizin bildiği gibi 2012 yılında çıkan kanun ile Tekirdağ Büyükşehir oldu. Nüfusu 750 bini geçen Tekirdağ Avrupa yakasında Büyükşehir olan tek ildir. Tekirdağ kesinlikle artık İstanbul’un arka bahçesi değildir ve olmayacaktır” diye konuştu.

“VİZYONUMUZ HER ALANDA GÜÇLÜ BİR TEKİRDAĞ MEYDANA GETİRMEK”

Albayrak, “Birinci vizyonumuz Tekirdağ İstanbul’un arka bahçesi değildir. İkinci vizyon ise modern tarım ve hayvancılığın yanı sıra güçlü sanayi, lojistik desteği ile Üniversitesi çevreye duyarlı ve her kesime güven veren bir Tekirdağ istiyoruz. Tekirdağ yerel sistemde büyük değişiklikler gösterdi.1923 yılından bu yana Tekirdağ ismi Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla on bir ilçemiz oldu.  23 beldemiz 257 köyümüz mahalle olmuştur. Şarköy’ün en uç köyünden Saray’ın en uç köyüne kadar Büyükşehir sorumludur. Buralardaki hizmet aksaması ise tamamen bizden sorulacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinin tümüne hizmet vereceğiz. Göreve geldikten sonra bize yüz gün süre verin dedik. 69.günümüzde daire başkanlıklarımızı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi yılsonuna kadar tüm kadroları ile ayağa kalkacaktır” açıklamasında bulundu.

 

 

“18 NİSAN TARİHİNİ MİLAT KABUL EDİYORUM”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilk meclis toplantısının yapıldığı gün olan 18 Nisan tarihini milat olarak kabul ettiğini kaydederek, “18 Nisan tarihinde ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantımızı yaptık. Bu tarihi hizmetlerin başlangıcı olarak milat kabul ediyorum. Bu tarihte yaptığımız toplantıda belediyenin bütçesi ve kadroları belli oldu. 19 Birim Başkanlığı kuruldu. Yani bu tarihte yol haritamızı belirledik” dedi.

“BAZI KÖY YOLLARI İHMAL EDİLMİŞ”

Başkan Kadir Albayrak, bazı köy yollarının ihmal edildiğini de belirterek, “ Özellikle bazı köy yollarımız çok ihmal edilmiş. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda basınımızın haberleri bize yol gösterici oldu ve bundan sonra da olacaktır. Belediye çalışmaları hakkında basın mensubu arkadaşlar benimle muhatap olsunlar ve bilgileri de bire bir benden alsınlar. Benim bütün basın mensuplarına da kapım açıktır. Randevu almalarına da gerek yoktur. Yol çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Acil yapılması gereken yollarımız da bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde sıcak asfalt yapacağız. Mevcut binamız şu anda bize yetmiyor. Yeni Büyükşehir Belediye Hizmet Binası için girişimlerde bulunduk ve yeni yer için tespit yapıldı. Yeni binamız 2017 yılında tamamlanacak. Yılbaşına kadar ciddi anlamda hizmet atağı başlatacağız. Bildiğiniz gibi devlet işlerinde hizmet devamlılığı vardır ve aksamaz. Biz Tekirdağ’ın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. Geçmiş dönemde Belediye Başkanlığı yapmış olan başkanlarımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

“GÜZEL GÜNLER İSTİYORUZ”

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesi olayına da değinen Albayrak, “Diyarbakır Lice İlçesinde Türk Bayrağı’nın indirilmesi hayatımda görmek istemediğim bir olaydı. Bu olay beni çok yaraladı. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Buna benzer daha birçok görmek istemediğimiz olaylar oldu. İnşallah artık bu tür olayları görmeyiz. Artık çok güzel günler görmek istiyoruz” diye konuştu.

“TEKİRDAĞSPOR 11 İLÇENİN SPOR KULÜBÜ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Tekirdağspor Kulübünün 11 ilçenin spor kulübü olduğunu da belirterek, “Tekirdağspor yalnızca merkezin takımı değildir. Tekirdağspor 11 ilçe tarafından kabul edilmesi gereken bir kulüptür. 11 ilçemiz artık Tekirdağspor’u sahiplenmeli ve 11 ilçenin müşterek takımı olmalıdır. İl genelinde bulunan bütün amatör kulüplerimize yardım edeceğiz. Neden Tekirdağ’ın Süper Lig’de takımı olmasın.  İşte bu nedenle Tekirdağspor’u 11 ilçe sahiplensin diyorum” diye konuştu.

 

 

İŞTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEŞKİLAT ŞEMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın Teşkilat Şeması hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. İşte Büyükşehir’in Teşkilat Şeması: “Genel Sekreter Murat Şefik Yazan, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı, Danışman Fatih Ünsal, Danışman Neşet Erdoğan, 1. Hukuk Müşaviri Av. Orhan Perçinoğlu, Özel Kalem Müdürü Feride Ataç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Av. Nevim Kaçar, Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktay Çolpan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ali Kıyıcı, Ulaşım Dairesi Başkanı Mehmet Zeki Gürcün, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Özge Dora, İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Zabıta Dairesi Başkanı Murat İşözen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hamdi Pekel, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Müveddet Işık, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Hikmet Erzincan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mustafa Gündoğdu, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Atabey Baytöre.” 

TEKİRDAĞ’DA UZMAN YOK MUYDU?

Daire Başkanlarının bazılarının Tekirdağ dışından şehirlerden atanmasına tepki gösteren basın mensupları, “Tekirdağ’da bu birimlerle alakalı konusunda uzman kişiler yok mu da Antalya’dan, İzmit’ten uzmanlar bu görevlere getirildi” diye sordu. Daire Başkanları’nın hepsinin yeterliliklerine ve tecrübelerine göre belirlendiğini ifade eden Kadir Albayrak, “Temmuz ayının ilk haftasında ilçe belediye başkanlarımızla bir toplantı yapacağız” dedi.

BASININ ÖNÜNÜ TIKAMAYIN

Basın mensuplarının yeni dönemde Belediye ile alakalı tüm bilgileri Daire Başkanları’ndan değil, kendisinden alacağı yönündeki söylemi de basın mensuplarının tepkisine neden oldu. Basın mensupları, “Burada birçok basın mensubu var. Bu arkadaşlarımızın hepsinin sorularına kısa süre içinde cevap vermeniz mümkün olmayacak. Çünkü yeri gelecek, tek bir basın mensubu ile dahi görüşmeye vaktiniz olmayacak. Bu şekilde bir kararla bizlerin önünü tıkamış olursunuz. Daire Başkanlarının beyanat vermesini yasaklayabilirsiniz. Fakat basın mensuplarına bilgi vermelerini yasaklamanız, şeffaf belediyecilik anlayışınızla örtüşmez” ifadelerini kullandı. 

HER İLÇEDE 2 HİZMET BİNASI OLACAK

Amaçlarının basın mensuplarının önünü kapatmak olmadığını söyleyen Albayrak, “Her 15 günde bir siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Burada yapacağımız çalışmaları anlatacak, yapılan çalışmaları da birlikte değerlendireceğiz” dedi. 11 ilçenin her birinde 2’şer Belediye Hizmet Binası olacağını kaydeden Kadir Albayrak, “Bunlardan biri ilçe belediyesinin hizmetlerinin görüleceği hizmet binası olacak. Diğer hizmet binasında ise Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri görülecek” diye konuştu. 

 Haber/Seyit SÜREN –Foto/Ahmet KARDEŞ