Kırkpınar Davulz zurna ekibi ziyaretlere başladı

Edirne'de bu yıl 653'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, davul- zurna ekibinin ziyaretleriyle başladı.

GÜNDEM 16.06.2014 18:23:00 0
Kırkpınar Davulz zurna ekibi ziyaretlere başladı

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİLER

Edirne 653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak olan davul-zurna ekibi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Edirne Belediye Başkanının ardından Edirne Valisi’ni ziyaret etti. 

653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri davul-zurna ekibinin başında şef olarak görev yapan Salih Yanyacı ve 20 davul, 20 zurna ekibi, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile makamında bir araya geldi. Davul-zurna ekibinin şefi Salih Yanyacı, Vali Şahin'e çiçek hediye edip kendisini Kırkpınar'a davet etti.  Vali Şahin de davul-zurna ekibine bahşiş vermesinin ardından 'Kırkpınar Marşı'nı çaldı. Vali Şahin, hiç bu kadar davul ve zurnayı bir arada görmediğini dile getirerek, "Kırkpınar’ın şerefine, festivalin şerefine, bu davul, bu tokmak vurmalı, bu zurnaya üflenmeli" dedi.

 

 

“BİZ BAŞLATIR BİZ BİTİRİRİZ”

Davul-zurna ekibi şefi Salih Yanyacı da bu yıl Kırkpınar’ın çekişmeli geçeceğini belirterek, tüm pehlivanlara başarılar diledi. Davul-zurna ekibi eski şefi Turan Dindoruk, "Güreşi enstrümanlarla biz başlatır biz bitiririz. Güreşte cenk harbi müziğini çalarak güreşi hızlandırırız. Yine başpehlivanlık güreşlerinde güreş hızlandığı zaman biz de yine cenk harbi müziğini çalarız" şeklinde konuştu.

 

 

“ÖZGÜN MÜZİĞİ YAŞATIYORUZ”

Kırkpınar Marşı’nın yazarı ve bestecisi Beyazıt Sansı da davul ve zurna ekibine kısa bir dörtlük okuyarak, "Zurnacısın bilene sanatkarsın. Cenk harbini çalar zaferi yaşatırsın. Kırkpınar’ın 2. ayağı sensin. Güreşi sen başlatır, sen bitirirsin" ifadelerini kullandı. Kırkpınar’ın olmazsa olmazları olduğunu kaydeden Sansı, Kırkpınar’ın özgün müziğini yaşattıklarını söyledi.  Davul-zurna ekibi, vali ziyareti ardından Merkez Bankasını ziyaret etti. Daha sonra da esnafı ziyaret ederek Kırkpınar’a davet eden davul-zurna ekibine esnaf da ilgi göstererek geleneğe ve kültüre sahip çıktığını verdiği bahşişle gösterdi.