Edirne'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Türk plakalı otobüste gergedan boynuzu ve tespih yapımında kullanılan süs eşyası ele geçirilirken, Kapıkule ve Hamzabeyli sınÄ

GÜNDEM 16.06.2014 18:22:00 0
Edirne

GERGEDAN BOYNUZU YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, İpsala Gümrük Sahası'na giriş yapmak üzere gelen, sürücülüğünü Türk uyruklu A.O.'nun yaptığı Türk plakalı otobüste Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan detaylı aramada, valiz ve poşetler içerisinde yaklaşık 130 bin TL değerinde 4 adet gergedan boynuzu, 2 bin 60 adet tespih yapımında kullanılan süs eşyası ve 1 adet altın saat ele geçirildi. Operasyonla ilgili olarak A.O. savcılığa sevk edildi.

KAPIKULE VE HAMZABEYLİ'DE 24 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Öte yandan Kapıkule Yolcu Salonu Gümrük Sahası'nda, yurtdışına çıkış yapmak üzere gelen sürücülüğünü Türk uyruklu M.Ö. ve G.G.'nin yaptığı yabancı plakalı otobüste yapılan detaylı aramada, otobüsün tavanı ile havalandırma boşluğu arasındaki gizli bölmede yasadışı olarak yurtdışına çıkmak isteyen Suriye uyruklu 15 göçmen; Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda ise, yurt dışına çıkış yapmak üzere gelen sürücülüğünü Bulgar uyruklu T.S.T.'nin yaptığı yabancı plakalı TIR'daki detaylı aramada, aracın dorsesinde yasadışı olarak yurtdışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 2’si çocuk olmak üzere toplam 9 göçmen yakalandı.İki ayrı operasyonla ilgili olarak 3 kişi savcılığa sevk edilirken, yakalanan 24 kaçak göçmen ise Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haber/İHA