Vali Şahin: Bulgar'ın kendi de Türk

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 25 yıl önce Bulgaristan'dan zorunlu göçe maruz kalan Türklerin yanında Bulgarların da Türk soyundan geldiğini savunarak, "Aslını sorarsan Bulgar'ın kendisi de Tür

GÜNDEM 15.06.2014 14:58:00 0
Vali Şahin: Bulgar

TÜRKLER ONLARA NE YAPMIŞTI?

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle '25. Yıl Dönümünde Zorunlu Göç' etkinliği düzenlendi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgarların da Türk soyundan geldiğini savundu. 1984 yılında başlayan hummalı Türkleri ezme çalışmalarının 1989 yılında son haddini bulduğunu kaydeden Vali Şahin, "Türklerin her zaman dile getirdiği 'Göç için biz hazırız, göç anlaşması yapmaya hazırız' ifadeleri karşısında onlar çoğu zaman suskun kaldılar. 'Bulgaristan’da Türk yok ki Türkiye’nin nesine, Türkiye’yi ne ilgilendirir’ dediler. Aslını sorarsan Bulgar’ın kendisi de Türk, kendisi de o kökten geliyor. 400 sene Osmanlı'nın bağrında bir dişlerine bile dokunanın olmadığı, bir dişlerinin bile kırılmadığı bir hayat sürdüler. Ama ondan sonra ne oldu, o birlik ve beraberliğe ne oldu ki böyle oluyor? Türkler onlara ne yapmıştı?" dedi.

 

 

BİZ YAPALIM DİYORUZ İZİN VERMİYORLAR

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise, Bulgaristan’da hala camilerin yapılmasına izin verilmediğini belirterek, "Tombul Camii’nin iskelesi onlarca yıldır kurulu devam ediyor. Razgrad'taki İbrahim Paşa Camii perişan halde, biz yapalım diyoruz ona da izin vermiyorlar. Ekonomi olarak Bulgaristan’ın çok çok lehine, Edirne ve Bursalı iş adamlarının yanında İstanbul’dan gelecek olan iş adamlarımız Bulgaristan’ın katma değerini en az 500 dolar, bin dolar daha zenginleştirecektir" diye konuştu. Programda ayrıca Behiç Günalan’ın gazetecilik yaptığı yıllarda 'Göçün Ortasında Hüzün' adlı sergi ve Burhanettin Ardagil’in Bulgaristan’daki yaşanan baskıları anlatan karikatür sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi