Gündoğdu: Sesimizi duyun artık

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, S plakalı araç sahipleri olarak çok mağdur durumda olduklarını ve yetkililerin sorunlarÄ

GÜNDEM 15.06.2014 14:44:00 0
Gündoğdu: Sesimizi duyun artık

Çerkezköy Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, artık hak aramaktan yorulduklarını ve servis araçları esnafının haklarının korunmasını istediklerini belirtti.

ESNAFIMIZIN HAKLARININ KORUNMASINI İSTİYORUZ

Gündoğdu, “2003 yılında personel taşıyıçıları için S plaka, öğrenci taşıyıcıları için J Plaka, şehir içi taşıyıcıları için M Plaka tahsis edilmiştir. Tekirdağ ilimiz ve ilçelerinde plaka tahsis edilmesine rağmen kurumlar tarafından hak sahibi olan esnafımızın hakları korunmamıştır. Hakkı olmayan korsan araçlara bilerek ya da bilmeyerek göz yumulmakta olduğunu görmekteyiz. Esnafımız aracını çalıştıramaz vergilerini ödeyemez duruma geldi. Bunu defalarca dile getirdik. Biz dernek olarak bu konuyu ilgili makamlara dilekçe ve zaman zaman da sözlü olarak ilettik. Ancak daha hiçbir sorunumuz çözümlenmedi. Üstelik her geçen gün korsan araç sayısının arttığını görmekteyiz. İlgili ve yetkili makamlarımızdan tek isteğimiz bizlerin sorunlarını çözümlemesi ve korsan araçlarla da gerekli mücadeleyi yapmasıdır” dedi.

 

 

BİRİLERİ ARTIK BU SORUNA EL ATSIN

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına da sıkıntılarının çözümü için ve korsan araçlarla mücadele edilmesi için gereğinin yapılması konusunda dilekçe verdiklerini söyleyen, Gündoğdu, “Ancak Oda bizi İlçe Trafik’e yönlendiriyor. İlçe Trafik de Tekirdağ’ın Büyükşehir olması nedeniyle sorunlarımızın çözümü için bize UKM’yi adres olarak gösteriyor. Artık sorunlarımızı hangi kurum ve kuruluş çözümleyecek ise onların öncelikle bizim bu haykırışlarımıza kulak vermelerini istiyoruz. Biz her defasında sıkıntılarımızı sorunlarımızı dile getirmekten yetkililerimizi sorunlarımızın çözümü için rahatsız etmekten yorulduk. Artık bir yetkili makam buna el atsın da bizleri sıkıntımızdan kurtarsın” diye konuştu.

BİZLER GERÇEKTEN MAĞDURUZ

Aşkın Gündoğdu, yıllarca servis araçları esnafının haklarının yenerek mağdur olduğunu ileri sürerek, “Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Yıllarca esnafımızın hakları yenildi ve hep mağdur edildi. Bu mağduriyetimizin en büyük nedeni ise taşeron firmalar yüzündendir. Bunların hakkı olmadığı halde haksız rekabet yaparak esnafımızın araçları çalışamaz hale geldi. Bu nedenle sıkıntılarımızın giderilmesi sorunlarımızın çözüme kavuşması için ilgili ve yetkili makamlarımızın konunun üzerine eğilmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber / Seyit SÜREN