Tarihi cezaevi yıkıldı

1963 yılında yapılan Malkara A2 Tipi Kapalı Cezaevi yıkıldı. Hükümlülerin tutulduğu cezaevinin yerine yapılan modern bina, adliye olarak hizmet verecek.

GÜNDEM 13.06.2014 19:27:00 0
Tarihi cezaevi yıkıldı

ADLİYE SARAYI YAPTIRMAK İSTİYORUZ

21 Nisan 2013 tarihinde fiziki koşulları nedeniyle kapısına kilit vurulan arazisi Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 10 dönümlük bir alana sahip olan Malkara Kapalı Cezaevi yıkıldı. Cezaevinin bulunduğu yere yeni Adliye Sarayı’nın yapımının planlandığını belirten Malkara Cumhuriyet Başsavcısı Can Tuncay, "Eski cezaevini belediyenin desteği ile yıkıyoruz. Bu arazi temizlenecek ve temel atılacak hale getirilecek. Yazışmalara başladık. Buraya modern bir adliye sarayı yaptırmak istiyoruz. Bir an önce de temellerini atarak inşaata başlamak istiyoruz" dedi.

KAPISINA KİLİT VURULMUŞTU

Yeni adliye binasına ilçenin ihtiyacı olduğunu belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Gerekli prosedürler tamamlayarak inşaata başlanması için Belediye olarak elimizden geleni yapacağız" dedi. Malkara A2 Tipi Kapalı Cezaevi binasının fiziki koşulları dikkate alınarak 21 Nisan 2013 tarihinde kapısına kilit vurulmuştu. Hükümlü ve tutuklular ise ring aracıyla cezalarını tamamlayacakları Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

Haber / Gülay Yiğit SEZEN