Müftülük Çalıştayı sona erdi

Çerkezköy Müftülüğü'nün Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı 'Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up' adı altında din görevlilerine yönelik olarak 11-12 Haziran tarihlerind

GÜNDEM 13.06.2014 18:36:00 0
Müftülük Çalıştayı sona erdi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün 11-12 Haziran tarihlerinde Gazi Osman Paşa Camii’nde gerçekleştirdiği Çalıştay’da Doç. Dr. Ali Arslan öncülüğünde müftülüğün misyon ve vizyonu belirlenerek hizmet haritası çıkarıldı.

ARAMA KONFERANSI VE KURUMSAL CHECK-UP

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı 'Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up' programı kapsamında Çerkezköy’de din görevlilerinin katıldığı bir Çalıştay düzenlendiğini belirterek,  “Katılımlı, motivasyonlu, ortak akıl ve takım halinde öğrenerek, şimdiyi anlama ve geleceği planlama toplantısı dediğimiz Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up adı altında bir nevi Çalıştay gerçekleştirdik" dedi.

 

 

DOÇ.DR. ALİ ARSLAN ÖNCÜLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Müftü Yusuf Tuna, Arama Konferansı çalışmasının Doç. Dr. Ali Arslan öncülüğünde 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, “Çerkezköy'de yaptığımız çalıştay iki gün sürdü.  11-12 Haziran tarihlerinde sabah saat 09.00'da başlayan Çalıştay akşam 17.30'a kadar sürdü. Çalıştayımızı Gazi Osman Paşa Camisi'nde gerçekleştirdik. 11 Haziran'daki programın ilk gününde Çalıştay’a cami görevlileri katıldı. 12 Haziran'daki programa ise Kur'an Kursu görevlilerimiz katıldı”diye konuştu. 

MİSYON VE VİZYON BELİRLENECEK

Çalıştayın amacının Çerkezköy’ün mevcut durumunu tesbit etmek olduğunu belirten Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Çalıştayın amacı Çerkezköy'ün mevcut durumunu tepsit etmek ve geleceği planlamak. Toplumumuzu aydınlatma konusunda planlamalar yapmak istedik ve bu konuda toplumun aydınlatılması için planlar hazırladık. Hepsi tek tek önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Bu çalıştay aynı zamanda Müftülüğümüzün misyonu ve vizyonunu belirlemek, yol haritasını, hizmet haritasını ortaya çıkarmak açısından da çok önemliydi.  Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum" dedi.

 

 

MOTİVASYON SAĞLANDI

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, gerçekleşen Çalıştay’ın her yönden çok yararlı olduğunu belirterek, “Bu programdaki bir diğer hedefimiz personelimizin kurumsal amaç ve hedeflere daha odaklı hale getirilmesini ve ortak kurum kültürünün oluşturulmasını sağlamaktı. Bu açıdan Çalıştay’ımız daha da önem kazandı. 2 tam gün süreyle düzenlenen Çalıştay’da teşkilatımızın gelişmesi yönünde atılması gereken adımların yönetici ve çalışanların ortak düşünceleri paralelinde belirlenen bu çalışma, hem motivasyon sağlamakta, hem bir kurumsal checkup, hem de bir gelecek planlaması niteliği oluşturdu. En önemli yanı da ortak akıl toplantısı olduğu için yüksek katılım, coşku ve vizyon doğrultusunda bütünleşme, kurumsal benimseme ve aidiyet duygusu kazandırmasıdır" diye konuştu.

RAPOR HAZIRLANACAK

 Müftü Yusuf Tuna, Çalıştay sonucunda bir de rapor hazırlandığını belirtti. Müftü Tuna, "Katılımcıların fikirlerinden oluşan Arama Konferansı sonuçları ile ilgili 30-50 sayfalık bir rapor hazırlayacağız. Katılımcılara katılım sertifikası verdik. Bu çalışma ile kurumumuzun her türlü boyutunu, her kesim tarafından ortaya konulan ihtiyaçlarını ve beklentilerini çeşitli açılardan görmek ve gelecek planlamasını yapmak daha kolay olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Seyit SÜREN